Smetanová hlívová omáčka s bramborami
Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,cibule,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),smetana kyselá (14-18% tuku),Omáčky a prívarky,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Jemná plněná sekaná recept | - | ||
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
hlíva ústřičná | 700 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
olej řepkový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept

2.
... a nadrobno nasekáme pomocí kuchyňského robota.

3.
cibule 150 gramů • olej řepkový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.




7.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky
... a papriku. Promícháme a pod pokličkou vaříme do změknutí brambor (asi 25 minut).

8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů • mléko 100 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
Smetany smícháme s moukou a nalijeme do omáčky, provaříme a můžeme podávat.

9. Návrh na servírování
Omáčku můžeme podávat s masovými karbanátky, nebo jen jednoduše s klobásou a volským okem.

Dobrou chuť!