svetvemne.cz

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

     

Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory500gramů
Cibule150gramů
Hlíva ústřičná700gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Mléko100mililitrů
Mouka hladká40gramů
Olej řepkový30mililitrů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
Voda500mililitrů
Jemná plněná sekaná

1. 

hlíva ústřičná 700 g

Hlívu omyjeme, nakrájíme...

2. 

... a nadrobno nasekáme pomocí kuchyňského robota.

3. 

cibule 150 g  olej řepkový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

brambory 500 g

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky...

5. 

voda 500 ml

... a přidáme k cibuli. Lehce opečeme a zalijeme vodou.

6. 

kmín mletá ½ ČL

Přidáme hlívu, kmín...

7. 

paprika červená mletá 2 ČL

... a papriku. Promícháme a pod pokličkou vaříme do změknutí brambor (asi 25 minut).

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 g  mléko 100 ml  mouka hladká 40 g

Smetany smícháme s moukou a nalijeme do omáčky, provaříme a můžeme podávat.

9. Návrh na servírování

Jemná plněná sekaná recept

Omáčku můžeme podávat s masovými karbanátky, nebo jen jednoduše s klobásou a volským okem.

Návrh na servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit