RECEPTY

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,cibule,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),smetana kyselá (14-18% tuku),Omáčky a prívarky,Sezónní recepty

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Jemná plněná sekaná recept-
brambory500gramů
cibule150gramů
hlíva ústřičná700gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mléko100mililitrů
mouka hladká40gramů
olej řepkový30mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
voda500mililitrů

 

Recept

1. 

hlíva ústřičná 700 gramů

Hlívu omyjeme, nakrájíme...

2. 

... a nadrobno nasekáme pomocí kuchyňského robota.

3. 

cibule 150 gramů  olej řepkový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

4. 

brambory 500 gramů

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky...

5. 

voda 500 mililitrů

... a přidáme k cibuli. Lehce opečeme a zalijeme vodou.

6. 

kmín mletá ½ čajové lžičky

Přidáme hlívu, kmín...

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

... a papriku. Promícháme a pod pokličkou vaříme do změknutí brambor (asi 25 minut).

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů  mléko 100 mililitrů  mouka hladká 40 gramů

Smetany smícháme s moukou a nalijeme do omáčky, provaříme a můžeme podávat.

9. Návrh na servírování

Jemná plněná sekaná recept

Omáčku můžeme podávat s masovými karbanátky, nebo jen jednoduše s klobásou a volským okem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit