Jemná plněná sekaná
Oblíbená sekaná je zvlášť chutná v kombinaci s omáčkami. Dobrá je také ke chlebu s kyselou okurkou nebo s vařenými bramborami.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,cibule,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
Smetanová hlívová omáčka s bramborami recept | - | ||
cibule | 300 | gramů | |
mléko | 400 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ¾ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 250 | gramů | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 10 | ||
vepřové mleté maso | 1 | kilogram | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
3.
vepřové mleté maso 1 kilogram • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky
Do hluboké mísy vložíme maso, přidáme sůl a pepř. Přimícháme namočené rohlíky.
5.
vejce slepičí 4 kusy • česnek 4 stroužky
Přidáme vajíčka a očištěné, prolisované stroužky česneku.
6.
Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.
7.
Na prkénko nasypeme strouhanku, do oválu rozprostřeme maso. Doprostřed dáme vajíčka...
9.
Okraje spojíme a vytvoříme sekanou. Posypeme strouhankou a z prkénka překlopíme do hlubokého, sádlem vymazaného pekáče.
10.
Pečeme přikryté 45 min. při teplote 180°C. Odkryjeme a zapečeme 15 minut.
Dobrou chuť!