Jemná plněná sekaná

Oblíbená sekaná je zvlášť chutná v kombinaci s omáčkami. Dobrá je také ke chlebu s kyselou okurkou nebo s vařenými bramborami.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,cibule,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
Smetanová hlívová omáčka s bramborami recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 300 132 | gramů kcal | |
mléko | 400 192 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ¾ 13 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
rohlík bílý | 250 718 | gramů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 10 880 | kcal | |
vepřové mleté maso | 1 ?? | kilogram kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept


3.
vepřové mleté maso 1 kilogram • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky
Do hluboké mísy vložíme maso, přidáme sůl a pepř. Přimícháme namočené rohlíky.


5.
vejce slepičí 4 kusy • česnek 4 stroužky
Přidáme vajíčka a očištěné, prolisované stroužky česneku.

6.
Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.

7.
Na prkénko nasypeme strouhanku, do oválu rozprostřeme maso. Doprostřed dáme vajíčka...


9.
Okraje spojíme a vytvoříme sekanou. Posypeme strouhankou a z prkénka překlopíme do hlubokého, sádlem vymazaného pekáče.

10.
Pečeme přikryté 45 min. při teplote 180°C. Odkryjeme a zapečeme 15 minut.


Dobrou chuť!