svetvemne.cz

Jemná plněná sekaná

    

Oblíbená sekaná je zvlášť chutná v kombinaci s omáčkami. Dobrá je také ke chlebu s kyselou okurkou nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

vejce slepičí 6 ks

Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme.

2. 

rohlík bílý 250 gramů  mléko 400 mililitrů

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem.

3. 

vepřové mleté maso 1 kilogram  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ¾ čajové lžičky

Do hluboké mísy vložíme maso, přidáme sůl a pepř. Přimícháme namočené rohlíky.

4. 

cibule 300 gramů

Očistíme a nakrájíme cibuli a přisypeme ji k masu.

5. 

vejce slepičí 4 kusy  česnek 4 stroužky

Přidáme vajíčka a očištěné, prolisované stroužky česneku.

6. 

Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.

7. 

strouhanka

Na prkénko nasypeme strouhanku, do oválu rozprostřeme maso. Doprostřed dáme vajíčka...

8. 

petrželová nať

... a petrželku podle chuti.

9. 

sádlo

Okraje spojíme a vytvoříme sekanou. Posypeme strouhankou a z prkénka překlopíme do hlubokého, sádlem vymazaného pekáče.

10. 

Pečeme přikryté 45 min. při teplote 180°C. Odkryjeme a zapečeme 15 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit