Jemné masové kuličky s knedlíkem a omáčkou
Chutné masové kuličky podáváme s knedlíkem a s některou z oblíbených omáček (rajčatovou, koprovou, křenovou a pod.).
recept,fotorecept,cibule,česnek,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
mléko | 4 | decilitry | |
mouka hladká | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 4 | kusy | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 1000 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1. Příprava masové směsi
rohlík bílý 4 kusy • mléko 4 decilitry
Rohlíky nakrájíme na tenčí kolečka, vložíme do hlubší nádoby, přičemž tvrdé okraje konců rohlíků nepoužijeme. Zalijeme mlékem a necháme 2 minutky odstát.
2.
cibule 150 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • česnek 3 stroužky
Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Rohlíky v mléce rukou rozmačkáme, přidáme vejce, cibuli, sůl, pepř, prolisovaný česnek a strouhanku. Všechno spolu rozmícháme.
4.
Z masové směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Kuličky zakryjeme druhým plechem, nebo alobalem a ve vyhřáté troubě takto pečeme, na středním stupni, 20 minut. Pak je odkryjeme a dalších 20 minut dopékáme, můžeme zvýšit teplotu pečení, aby byly pěkně dohněda upečené.
Dobrou chuť!