RECEPTY

Jemné masové kuličky s knedlíkem a omáčkou

Jemné masové kuličky s knedlíkem a omáčkou

Chutné masové kuličky podáváme s knedlíkem a s některou z oblíbených omáček (rajčatovou, koprovou, křenovou a pod.).

recept,fotorecept,cibule,česnek,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
mléko4decilitry
mouka hladká-
pepř černý mletý½čajové lžičky
rohlík bílý4kusy
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
vepřové mleté maso1000gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. Příprava masové směsi

rohlík bílý 4 kusy  mléko 4 decilitry

Rohlíky nakrájíme na tenčí kolečka, vložíme do hlubší nádoby, přičemž tvrdé okraje konců rohlíků nepoužijeme. Zalijeme mlékem a necháme 2 minutky odstát.

2. 

cibule 150 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  česnek 3 stroužky

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Rohlíky v mléce rukou rozmačkáme, přidáme vejce, cibuli, sůl, pepř, prolisovaný česnek a strouhanku. Všechno spolu rozmícháme.

3. 

vepřové mleté maso 1000 gramů

Nakonec přidáme mleté maso, znovu promícháme.

4. 

mouka hladká

Z masové směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Kuličky zakryjeme druhým plechem, nebo alobalem a ve vyhřáté troubě takto pečeme, na středním stupni, 20 minut. Pak je odkryjeme a dalších 20 minut dopékáme, můžeme zvýšit teplotu pečení, aby byly pěkně dohněda upečené.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie