RECEPTY

Vepřová játra na cibulce

Vepřová játra na cibulce

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikající lahůdka z klasické kuchyně, která v záplavě moderních receptů a různých "proti" vypadla z jídelníčků.

recept,fotorecept,vepřová játra,cibule,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cibule

4

??

kusy

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lžička

kcal

vepřová játra

400

1036

gramů

kcal

voda

4

0

polévkové lžíce

kcal

 

Recept

1. 

vepřová játra 400 gramů

Čerstvé játra omyjeme a odstraníme z nich jemným naříznutím a vytažením případné tužší části - blány a kanálky. Nakrájíme je na plátky a nudličky cca 0,5 cm tlusté.

Čerstvé játra omyjeme a odstraníme z nich...

2. 

cibule 4 kusy

Větší cibule očistíme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli osmahneme.

Větší cibule očistíme, překrojíme na...

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda 4 polévkové lžíce

Do zpěněné cibule přidáme játra, vícekrát promícháme, než se játra zbarví dobělava. Přisypeme papriku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom odkryjeme a 5 minut za stálého promíchávání dovaříme.

Do zpěněné cibule přidáme játra, vícekrát...

4. 

Pozor! Játra při přípravě nesolíme, protože by ztvrdla. Až při podávání si každý konzumující dosolí pokrm podle chuti. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Můžeme je servírovat i s vařenými bramborami.

Pozor! Játra při přípravě nesolíme, protože...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit