Vepřová játra na cibulce

Vynikající lahůdka z klasické kuchyně, která v záplavě moderních receptů a různých "proti" vypadla z jídelníčků.
recept,fotorecept,vepřová játra,cibule,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 4 ?? | kusy kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
vepřová játra | 400 1036 | gramů kcal | |
voda | 4 0 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
vepřová játra 400 gramů
Čerstvé játra omyjeme a odstraníme z nich jemným naříznutím a vytažením případné tužší části - blány a kanálky. Nakrájíme je na plátky a nudličky cca 0,5 cm tlusté.

2.
cibule 4 kusy
Větší cibule očistíme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli osmahneme.

3.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 4 polévkové lžíce
Do zpěněné cibule přidáme játra, vícekrát promícháme, než se játra zbarví dobělava. Přisypeme papriku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom odkryjeme a 5 minut za stálého promíchávání dovaříme.

4.
Pozor! Játra při přípravě nesolíme, protože by ztvrdla. Až při podávání si každý konzumující dosolí pokrm podle chuti. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Můžeme je servírovat i s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!