Sekaná na plechu

Jemná sekaná pečená na plechu. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,vejce slepičí,cibule,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
rohlík bílý | 3 ?? | kusy kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 800 2080 | gramů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 3 kusy • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • cibule 100 gramů
Pečivo nakrájíme, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přidáme vejce a najemno nakrájenou cibuli. Promícháme.

2.
vepřové mleté maso 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • česnek 4 stroužky
Pak přidáme mleté maso, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

3.
Směs co nejjemněji rozmixujeme ponorným mixérem.


5.
Sekanou pečeme v rozehřáté troubě na středním stupni zakrytou alobalem 30 minut.

6.
Pak sekanou odkryjeme a dalších 30 minut dopékáme.

7.
Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na maximum a zapečeme ji do křupava.

8.
Sekanou vyjmeme z plechu a pokrájíme. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!