svetvemne.cz

Vepřová játra na šťávě

 

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 50 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule150gramů
Hořčice plnotučná1polévková lžíce
Majoránka1čajová lžička
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý mletý½čl
Sádlo30gramů
Sůl
Vepřová játra600gramů
Voda400mililitrů
Škrob kukuřičný30gramů

1. 

vepřová játra 600 g

Vepřové játra omyjeme, necháme okapat a přendáme je na pracovní desku.

2. 

Ostrým nožem vypreparujeme začátek blány - kanálek v játrech. Prsty kanálky postupně vytahujeme.

3. 

Po povytažení všech kanálků nám zůstanou játra z jedné strany jakoby rozbitá. Nakrájíme je na plátky. Pokud v játrech kanálky necháme, musíme počítat s tím, že ty se neudusí a zůstanou v játrech tvrdé.

4. Dušení

sádlo 30 g  cibule 150 g

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a na rozpuštěném sádle ji osmahneme dosklovita. Přidáme játra, promícháváme než zešednou.

Dušení

5. 

hořčice plnotučná 1 PL  pepř černý mletý ½ čl  majoránka 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Přidáme hořčici, přisypeme pepř, majoránku, papriku, promícháme...

6. 

voda 200 ml

... a ihned podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou 25 minut.

7. 

voda 200 ml  škrob kukuřičný 30 g

Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme.

8. 

sůl

Solíme těsně před podáváním. Jinak by játra ztvrdly.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit