svetvemne.cz

Vepřová játra na šťávě

Vepřová játra na šťávě

    

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

vepřová játra 600 gramů

Vepřové játra omyjeme, necháme okapat a přendáme je na pracovní desku.

2. 

Ostrým nožem vypreparujeme začátek blány - kanálek v játrech. Prsty kanálky postupně vytahujeme.

3. 

Po povytažení všech kanálků nám zůstanou játra z jedné strany jakoby rozbitá. Nakrájíme je na plátky. Pokud v játrech kanálky necháme, musíme počítat s tím, že ty se neudusí a zůstanou v játrech tvrdé.

4. Dušení

sádlo 30 gramů  cibule 150 gramů

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a na rozpuštěném sádle ji osmahneme dosklovita. Přidáme játra, promícháváme než zešednou.

Dušení

5. 

hořčice plnotučná 1 polévková lžíce  pepř černý mletý ½ čl  majoránka 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Přidáme hořčici, přisypeme pepř, majoránku, papriku, promícháme...

6. 

voda 200 mililitrů

... a ihned podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou 25 minut.

7. 

voda 200 mililitrů  škrob kukuřičný 30 gramů

Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme.

8. 

sůl

Solíme těsně před podáváním. Jinak by játra ztvrdly.

Dobrou chuť!

cibule150gramů
hořčice plnotučná1polévková lžíce
majoránka1čajová lžička
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½
sádlo30gramů
sůl-
vepřová játra600gramů
voda400mililitrů
škrob kukuřičný30gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit