Vepřová játra na šťávě

recept,fotorecept,cibule,vepřová játra,Vepřové maso,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 1 19 | polévková lžíce kcal | |
majoránka | 1 11 | čajová lžička kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | kcal | |
sádlo | 30 269 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřová játra | 600 1554 | gramů kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal | |
škrob kukuřičný | 30 109 | gramů kcal |
Recept

2.
Ostrým nožem vypreparujeme začátek blány - kanálek v játrech. Prsty kanálky postupně vytahujeme.

3.
Po povytažení všech kanálků nám zůstanou játra z jedné strany jakoby rozbitá. Nakrájíme je na plátky. Pokud v játrech kanálky necháme, musíme počítat s tím, že ty se neudusí a zůstanou v játrech tvrdé.

4. Dušení
sádlo 30 gramů • cibule 150 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a na rozpuštěném sádle ji osmahneme dosklovita. Přidáme játra, promícháváme než zešednou.

5.
hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čl • majoránka 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Přidáme hořčici, přisypeme pepř, majoránku, papriku, promícháme...


7.
voda 200 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů
Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme.


Dobrou chuť!