Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.
recept,fotorecept,vepřová kýta,cibule,mrkev,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Cibule › Sezona - Mrkev ›Ingredience
Ingredience
Dušené paprikové brambory recept | 0 ?? | kcal | |
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
slanina uzená | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřová kýta | 1200 2052 | gramů kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1.
vepřová kýta 1200 gramů • sůl 2.5 čajové lžičky
Vepřovou kýtu, nejlépe část ořech, omyjeme a potřeme solí.


3.
Na mase nakrojíme mřížku.


5.
Maso prudce opečeme z jedné...


7.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • cibule 120 gramů • voda 300 mililitrů
Maso přendáme do pekáče a posypeme paprikou. Očistíme a nakrájíme cibuli na kolečka. Přidáme ji k masu, podlijeme vodou, zakryjeme a při 220 °C pečeme 45 minut.


9.
Pekáč s masem vyjmeme z trouby...

10.
... maso otočíme, přisypeme mrkev, opět zakryjeme...

11.
a pečeme dalších 45 minut.

12.
Upečené maso naporcujeme...


Dobrou chuť!