RECEPTY

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

recept,fotorecept,vepřová kýta,cibule,mrkev,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Dušené paprikové brambory recept-
cibule120gramů
mrkev200gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
slanina uzená-
sádlo-
sůl2.5čajové lžičky
vepřová kýta1200gramů
voda300mililitrů
česnek6stroužků

 

Recept

1. 

vepřová kýta 1200 gramů  sůl 2.5 čajové lžičky

Vepřovou kýtu, nejlépe část ořech, omyjeme a potřeme solí.

2. 

slanina uzená

Prošpikujeme kousky slaniny podle chuti.

3. 

Na mase nakrojíme mřížku.

4. 

česnek 6 stroužků

Očistíme a prolisujeme česnek. Česnek vetřeme do masa.

5. 

Maso prudce opečeme z jedné...

6. 

sádlo

... a z druhé strany na sádle.

7. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  cibule 120 gramů  voda 300 mililitrů

Maso přendáme do pekáče a posypeme paprikou. Očistíme a nakrájíme cibuli na kolečka. Přidáme ji k masu, podlijeme vodou, zakryjeme a při 220 °C pečeme 45 minut.

8. 

mrkev 200 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

9. 

Pekáč s masem vyjmeme z trouby...

10. 

... maso otočíme, přisypeme mrkev, opět zakryjeme...

11. 

a pečeme dalších 45 minut.

12. 

Upečené maso naporcujeme...

13. 

Dušené paprikové brambory recept

... a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit