svetvemne.cz

Slavnostní jahodové řezy

    

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
cukr krystalový200gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr práškový4polévkové lžíce
cukr vanilkový3kusy
džem jahodový-
jahodový kompot800mililitrů
jahody-
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mléko700mililitrů
mouka hladká210gramů
máslo250gramů
olej slunečnicový100mililitrů
pudink vanilkový2polévkové lžíce
pudink vanilkový40gramů
sůl¼čajové lžičky
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda100mililitrů
čokoláda-
šlehačka v prášku2kusy

1. Piškot

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 200 gramů  voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů  mouka hladká 210 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Piškot

2. 

vaječný bílek 5 ks  sůl ¼ čajové lžičky

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

5. Jahodová směs

jahodový kompot 800 mililitrů  cukr vanilkový 2 kusy  pudink vanilkový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

Jahodová směs

6. 

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

7. Pudinkový krém

mléko 400 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 1 kus  cukr práškový 4 polévkové lžíce  máslo 250 gramů

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

Pudinkový krém

8. Šlehačková nádivka

šlehačka v prášku 2 kusy  mléko 300 mililitrů

Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

Šlehačková nádivka

9. 

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit