svetvemne.cz

Slavnostní jahodové řezy

     

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
cukr krystalový200gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr práškový4polévkové lžíce
cukr vanilkový3kusy
džem jahodový0
jahodový kompot800mililitrů
jahody0
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mléko700mililitrů
mouka hladká210gramů
máslo250gramů
olej slunečnicový100mililitrů
pudink vanilkový2polévkové lžíce
pudink vanilkový40gramů
sůl¼čajové lžičky
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda100mililitrů
čokoláda0
šlehačka v prášku2kusy

1. Piškot

vaječný žloutek 5  cukr krystalový 200 gramů  voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů  mouka hladká 210 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Piškot

2. 

vaječný bílek 5  sůl ¼ čajové lžičky

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

5. Jahodová směs

jahodový kompot 800 mililitrů  cukr vanilkový 2 kusy  pudink vanilkový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

Jahodová směs

6. 

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

7. Pudinkový krém

mléko 400 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 1 kus  cukr práškový 4 polévkové lžíce  máslo 250 gramů

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

Pudinkový krém

8. Šlehačková nádivka

šlehačka v prášku 2 kusy  mléko 300 mililitrů

Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

Šlehačková nádivka

9. 

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit