svetvemne.cz

Slavnostní jahodové řezy

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.

 

Počet porcí: 35

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Cukr krystalový200gramů
Cukr krystalový3polévkové lžíce
Cukr práškový4polévkové lžíce
Cukr vanilkový3kusy
Džem jahodový
Jahodový kompot800mililitrů
Jahody
Kypřící prášek do pečiva15gramů
Mléko700mililitrů
Mouka hladká210gramů
Máslo250gramů
Olej slunečnicový100mililitrů
Pudink vanilkový2polévkové lžíce
Pudink vanilkový40gramů
Sůl¼čajové lžičky
Vaječný bílek5ks
Vaječný žloutek5ks
Voda100mililitrů
Čokoláda
Šlehačka v prášku2kusy

1. Piškot

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 200 g  voda 100 ml  olej slunečnicový 100 ml  mouka hladká 210 g  kypřící prášek do pečiva 15 g

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Piškot

2. 

vaječný bílek 5 ks  sůl ¼ ČL

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

5. Jahodová směs

jahodový kompot 800 ml  cukr vanilkový 2 ks  pudink vanilkový 2 PL  cukr krystalový 3 PL

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

Jahodová směs

6. 

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

7. Pudinkový krém

mléko 400 ml  pudink vanilkový 40 g  cukr vanilkový 1 ks  cukr práškový 4 PL  máslo 250 g

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

Pudinkový krém

8. Šlehačková nádivka

šlehačka v prášku 2 ks  mléko 300 ml

Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

Šlehačková nádivka

9. 

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit