svetvemne.cz

Nugátový zákusek se šlehačkou

    

Recept na křehký zákusek s nugátovým krémem a karamelovou šlehačkou.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový11polévkových lžic
cukr krystalový150gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kakaový nápoj v prášku-
krém oříškově-kakaový180gramů
kypřicí prášek do pečiva8gramů
mléko900mililitrů
mouka hladká8polévkových lžic
máslo160gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
piškoty kakaové-
pudink vanilkový80gramů
vejce slepičí5
voda1polévková lžíce
ztužovač šlehačky 15gramů
šlehačka v prášku90gramů

1. Příprava korpusu

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 7 polévkových lžic  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 1 polévková lžíce  mouka hladká 8 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr, olej, vodu a vymícháme do pěny. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.

Příprava korpusu

2. Příprava karamelové šlehačky

cukr krystalový 4 polévkové lžíce  mléko 300 mililitrů

Krystalový cukr na mírném ohni rozpustíme na karamel. Zalijeme mlékem a vaříme dokud se karamel znovu nerozpustí. Dáme zchladit na několik hodin.

Příprava karamelové šlehačky

3. Příprava krému

mléko 600 mililitrů  pudink vanilkový 80 gramů  cukr krystalový 150 gramů  krém oříškově-kakaový 180 gramů

V troše studeného mléka rozmícháme pudink (Zlatý klas) s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Ještě do teplého pudinku vmícháme čokoládovo oříškový krém (nutelu) a necháme vychladnout.

Příprava krému

4. 

máslo 160 gramů

Vychladlý pudink smícháme se změklým máslem, vyšleháme hladký krém.

5. 

piškoty kakaové

Na upečený plát natřeme polovinu krému a na něj poklademe kakaové piškoty (cca 1 a 1/2 balení).

6. 

Na piškoty naneseme zbylý krém a zarovnáme.

7. 

šlehačka v prášku 90 gramů  ztužovač šlehačky  15 gramů

Do dobře vychlazeného karamelového mléka vysypeme práškové šlehačky, přidáme ztužovač a ušleháme šlehačku, kterou rovnoměrně natřeme na zákusek.

8. 

kakaový nápoj v prášku

Povrch zákusku upravíme ozdobným rýhováním a posypeme grankem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit