svetvemne.cz

Mléčný řez

     

Domácí mléčný řez, na který se každé dítě a každá návštěva s chutí vrhne.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
NO TITLE2polévkové lžíce
Cukr krystalový4polévkové lžíce
Cukr práškový140gramů
Cukr vanilkový8gramů
Jogurt bílý100mililitrů
Kakao - prášek15gramů
Krupice150gramů
Kypřicí prášek do pečiva15gramů
Máslo125gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Tvaroh jemný nízkotučný500gramů
Vejce slepičí7ks
Ztužovač šlehačky 10gramů

1. Těsto

vejce slepičí 7 ks  cukr práškový 140 g

Vejce vyšleháme s cukrem.

Těsto

2. 

kakao - prášek 15 g  NO TITLE 2 PL

Do mísy přidáme kakao a granko.

3. 

krupice 150 g  kypřicí prášek do pečiva 15 g  olej slunečnicový 2 PL

Přidáme mouku, olej a prášek do pečiva. Všechno spolu promícháme.

4. 

Těsto rozdělíme na poloviny pomocí dvou misek.

5. Upečeme 2 korpusy

Jednu misku s těstem vylijeme na plech s rozměrem 25 x 35 cm, který vyložíme papírem na pečení. Pečeme na 180 °C cca 10 minut. Druhý korpus upečeme stejným způsobem.

Upečeme 2 korpusy

6. Krém

máslo 125 g  tvaroh jemný nízkotučný 500 g  jogurt bílý 100 ml  cukr krystalový 4 PL  cukr vanilkový 8 g

Mléčný krém připravíme ze změklého másla, tvarohu a jogurtu. Přidáme cukr a vanilkový cukr. Všechno spolu promícháme.

Krém

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  ztužovač šlehačky  10 g

Do krému přidáme se ztužovačem vyšlehanou šlehačku.

8. 

Krém jemně promícháme a rovnoměrně naneseme na spodní upečený korpus.

9. 

Na krém položíme vrchní korpus a uložíme do chladu minimálně na 2 hodiny.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit