RECEPTY

Domácí Dobošové řezy

Domácí Dobošové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,máslo,máslo,mléko,mléko,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky,Recepty maďarské kuchyně

Zákusky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

150

603

gramů

kcal

cukr moučkový

300

1164

gramů

kcal

cukr vanilkový

12

44

gramů

kcal

kakao - prášek

90

276

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

18

14

gramů

kcal

mléko

150

72

mililitrů

kcal

mléko

1

480

litr

kcal

mouka hladká

700

2429

gramů

kcal

mouka hladká

4

209

polévkové lžíce

kcal

máslo

300

2202

gramů

kcal

poleva cukrářská čokoládová

0

??

kcal

pudink vanilkový

2

??

kusy

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 700 gramů  vejce slepičí 3 kusy  cukr moučkový 300 gramů  máslo 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 18 gramů  mléko 150 mililitrů

Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým cukrem, máslem, práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko a těsto vypracujeme.

Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým...

2. 

Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na plech pokrytý papírem na pečení. Těsto pečeme 5 minut na 200 °C. Těsto je upečené, když okraje začínají jemně hnědnout. Těsto musí zůstat světlé.

Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou...

3. 

mléko 1 litr  cukr krystalový 150 gramů  cukr vanilkový 12 gramů  mouka hladká 4 polévkové lžíce  pudink vanilkový 2 kusy

5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou připravíme následovně: do vroucího mléka podle postupu na obalu vmícháme zlaté klasy, přidáme cukr a mouku. Uvaříme hustý pudink.

5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou...

4. 

máslo 250 gramů

Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo.

Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo. ...

5. 

kakao - prášek 90 gramů

Přimícháme kakao, pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou nádivku.

Přimícháme kakao, pomocí ručního šlehače...

6. 

Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů, šestý plát jde úplně nahoru nenatřený. Řezy zatížíme a umístíme na 12 hodin do chladu. Těsto náplň jemně vpije a zvláční.

Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů,...

7. 

poleva cukrářská čokoládová

Po 12 hodinách vrchní plát potřeme čokoládovou polevou.

Po 12 hodinách vrchní plát potřeme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit