svetvemne.cz

Domácí Dobošové řezy

    

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. Příprava těsta

mouka hladká 700 gramů  vejce slepičí 3 kusy  cukr moučkový 300 gramů  máslo 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 18 gramů  mléko 150 mililitrů

Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým cukrem, máslem, práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko a těsto vypracujeme.

Příprava těsta

2. 

Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na plech pokrytý papírem na pečení. Těsto pečeme 5 minut na 200 °C. Těsto je upečené, když okraje začínají jemně hnědnout. Těsto musí zůstat světlé.

3. 

mléko 1 litr  cukr krystalový 150 gramů  cukr vanilkový 12 gramů  mouka hladká 4 polévkové lžíce  pudink vanilkový 2 kusy

5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou připravíme následovně: do vroucího mléka podle postupu na obalu vmícháme zlaté klasy, přidáme cukr a mouku. Uvaříme hustý pudink.

4. 

máslo 250 gramů

Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo.

5. 

kakao - prášek 90 gramů

Přimícháme kakao, pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou nádivku.

6. 

Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů, šestý plát jde úplně nahoru nenatřený. Řezy zatížíme a umístíme na 12 hodin do chladu. Těsto náplň jemně vpije a zvláční.

7. 

poleva cukrářská čokoládová

Po 12 hodinách vrchní plát potřeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit