Domácí Dobošové řezy
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,máslo,máslo,mléko,mléko,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky,Recepty maďarské kuchyně
Zákusky
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr moučkový | 300 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
kakao - prášek | 90 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 18 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mléko | 1 | litr | |
mouka hladká | 700 | gramů | |
mouka hladká | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 300 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
pudink vanilkový | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 700 gramů • vejce slepičí 3 kusy • cukr moučkový 300 gramů • máslo 50 gramů • kypřicí prášek do pečiva 18 gramů • mléko 150 mililitrů
Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým cukrem, máslem, práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko a těsto vypracujeme.

2.
Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na plech pokrytý papírem na pečení. Těsto pečeme 5 minut na 200 °C. Těsto je upečené, když okraje začínají jemně hnědnout. Těsto musí zůstat světlé.

3.
mléko 1 litr • cukr krystalový 150 gramů • cukr vanilkový 12 gramů • mouka hladká 4 polévkové lžíce • pudink vanilkový 2 kusy
5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou připravíme následovně: do vroucího mléka podle postupu na obalu vmícháme zlaté klasy, přidáme cukr a mouku. Uvaříme hustý pudink.



6.
Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů, šestý plát jde úplně nahoru nenatřený. Řezy zatížíme a umístíme na 12 hodin do chladu. Těsto náplň jemně vpije a zvláční.


Dobrou chuť!