RECEPTY

Domácí Dobošové řezy

Domácí Dobošové řezy

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,máslo,máslo,mléko,mléko,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky,Recepty maďarské kuchyně

Zákusky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
cukr moučkový300gramů
cukr vanilkový12gramů
kakao - prášek90gramů
kypřicí prášek do pečiva18gramů
mléko150mililitrů
mléko1litr
mouka hladká700gramů
mouka hladká4polévkové lžíce
máslo300gramů
poleva cukrářská čokoládová-
pudink vanilkový2kusy
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 700 gramů  vejce slepičí 3 kusy  cukr moučkový 300 gramů  máslo 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 18 gramů  mléko 150 mililitrů

Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým cukrem, máslem, práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko a těsto vypracujeme.

2. 

Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na plech pokrytý papírem na pečení. Těsto pečeme 5 minut na 200 °C. Těsto je upečené, když okraje začínají jemně hnědnout. Těsto musí zůstat světlé.

3. 

mléko 1 litr  cukr krystalový 150 gramů  cukr vanilkový 12 gramů  mouka hladká 4 polévkové lžíce  pudink vanilkový 2 kusy

5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou připravíme následovně: do vroucího mléka podle postupu na obalu vmícháme zlaté klasy, přidáme cukr a mouku. Uvaříme hustý pudink.

4. 

máslo 250 gramů

Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo.

5. 

kakao - prášek 90 gramů

Přimícháme kakao, pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou nádivku.

6. 

Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů, šestý plát jde úplně nahoru nenatřený. Řezy zatížíme a umístíme na 12 hodin do chladu. Těsto náplň jemně vpije a zvláční.

7. 

poleva cukrářská čokoládová

Po 12 hodinách vrchní plát potřeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie