Čokoládovo-ořechové řezy

Výborný a jednoduchý zákusek s ořechy, naplněný čokoládovým krémem.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,povidla višňová,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 9 543 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 5 194 | polévkových lžic kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | balení kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 6 313 | polévkových lžic kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
ořechy vlašské mleté | 140 944 | gramů kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 0 ?? | kcal | |
povidla višňová | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 30 ?? | gramů kcal | |
vejce slepičí | 8 704 | kcal | |
čokoláda na vaření | 4 ?? | polévkové lžíce kcal |
Recept
1. Příprava piškotového těsta
vejce slepičí 8 ks • cukr krystalový 9 polévkových lžic • cukr vanilkový 1 balení • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • ořechy vlašské mleté 140 gramů • mouka hladká 6 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a vymícháme do pěny. Pak přimícháme olej, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části a postupně upečeme na (menším cca 20 x 25 cm) vymaštěném a pomoučeném plechu (180-200 °C, asi 10 min.) dva pláty.


3. Příprava krému
mléko 300 mililitrů • pudink vanilkový 30 gramů
Část studeného mléka odlijeme a zbylé dáme vařit. Do odděleného mléka přidáme vanilkový pudink (Zlatý klas), promícháme a přilijeme k vroucímu mléku. Uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

4.
máslo 200 gramů • cukr moučkový 5 polévkových lžic • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • čokoláda na vaření 4 polévkové lžíce
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně k němu přidáváme uvařený pudink, kakao a změklou čokoládu a vyšleháme hladký krém.

5. Plnění, zdobení
Krém natřeme na spodní plát potřený marmeládou, přikryjeme druhým plátem. Trochu krému použijeme i na povrch zákusku, k vyrovnání.

6.
Zchlazený zákusek polijeme čokoládovou polevou. Můžeme dozdobit bílou čokoládovou polevou. Krájíme zahřátým nožem, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrou chuť!