svetvemne.cz

Čokoládovo-ořechové řezy

    

Výborný a jednoduchý zákusek s ořechy, naplněný čokoládovým krémem.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový9polévkových lžic
cukr práškový5polévkových lžic
cukr vanilkový1balení
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko300mililitrů
mouka hladká6polévkových lžic
máslo200gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
ořechy vlašské mleté140gramů
poleva cukrářská čokoládová-
povidla višňová-
pudink vanilkový30gramů
vejce slepičí8
čokoláda na vaření4polévkové lžíce

1. Příprava piškotového těsta

vejce slepičí 8 ks  cukr krystalový 9 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 balení  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  ořechy vlašské mleté 140 gramů  mouka hladká 6 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a vymícháme do pěny. Pak přimícháme olej, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části a postupně upečeme na (menším cca 20 x 25 cm) vymaštěném a pomoučeném plechu (180-200 °C, asi 10 min.) dva pláty.

Příprava piškotového těsta

2. 

povidla višňová

Upečené pláty vyklopíme a jeden potřeme marmeládou, necháme vychladnout.

3. Příprava krému

mléko 300 mililitrů  pudink vanilkový 30 gramů

Část studeného mléka odlijeme a zbylé dáme vařit. Do odděleného mléka přidáme vanilkový pudink (Zlatý klas), promícháme a přilijeme k vroucímu mléku. Uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

Příprava krému

4. 

máslo 200 gramů  cukr práškový 5 polévkových lžic  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  čokoláda na vaření 4 polévkové lžíce

Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně k němu přidáváme uvařený pudink, kakao a změklou čokoládu a vyšleháme hladký krém.

5. Plnění, zdobení

Krém natřeme na spodní plát potřený marmeládou, přikryjeme druhým plátem. Trochu krému použijeme i na povrch zákusku, k vyrovnání.

Plnění, zdobení

6. 

poleva cukrářská čokoládová

Zchlazený zákusek polijeme čokoládovou polevou. Můžeme dozdobit bílou čokoládovou polevou. Krájíme zahřátým nožem, aby čokoláda nepopraskala.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit