Pařížské rohlíčky
Jemný ořechový zákusek plněný máslovým krémem v čokoládové polevě.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,Zákusky,Vánoční recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 8 | polévkových lžic | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
mouka polohrubá | 3 | polévkové lžíce | |
máslo | 200 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 150 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy |
Recept
1.
vaječný bílek 4 kusy • cukr krystalový 300 gramů
Vaječné bílky spolu s cukrem vyšleháme nad párou. Vznikne nám hustá pěna.

2.
mouka polohrubá 3 polévkové lžíce • ořechy vlašské mleté 150 gramů
Do bílkové pěny přidáme mouku, mleté ořechy, strouhanku.

3.
Všechno spolu pořádně promícháme.

4.
Cukrářský sáček naplníme připravenou ořechovou směsí a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé rohlíčky.

5.
Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 30 minut.

6. Příprava krému
vaječný žloutek 4 kusy • cukr krystalový 8 polévkových lžic • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • máslo 200 gramů
Nad párou šleháme žloutky s cukrem a kakaem, dokud nám směs nezhoustne. K vychladlé směsi postupně zašleháme změklé máslo.

7.
Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.


Dobrou chuť!