RECEPTY

Karamelovo-ořechová kostka

Karamelovo-ořechová kostka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Skvělý recept na zákusek s ořechovo-karamelovým krémem, potažený marcipánovou hmotou.

recept,fotorecept,cukr krystalový,cukr krystalový,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,máslo,máslo,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

200

804

gramů

kcal

cukr moučkový

100

388

gramů

kcal

cukr moučkový

7

272

polévkových lžic

kcal

cukr vanilkový

2

145

kusy

kcal

kypřicí prášek do pečiva

2

8

čajové lžičky

kcal

mléko slazené kondenzované

1

??

kus

kcal

mléko sušené

100

360

gramů

kcal

mouka hladká

180

625

gramů

kcal

máslo

350

2569

gramů

kcal

olej slunečnicový

2

270

polévkové lžíce

kcal

ořechy vlašské mleté

5

506

polévkových lžic

kcal

ořechy vlašské mleté

170

1146

gramů

kcal

rum

0

??

kcal

tuk ztužený - margarín

100

864

gramů

kcal

vejce slepičí

10

880

kcal

voda

100

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. Ořechový korpus

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 100 gramů  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 50 mililitrů  mouka hladká 80 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  ořechy vlašské mleté 5 polévkových lžic

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny, postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům...

2. Vanilkový korpus

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 50 mililitrů  mouka hladká 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Podle postupu v předchozím kroku upečeme i vanilkový korpus, jen vynecháme ořechy.

Podle postupu v předchozím kroku upečeme i...

3. Karamelová nádivka

mléko slazené kondenzované 1 kus  máslo 300 gramů

Slazené kondenzované mléko vaříme neotevřené v plechovce asi dvě hodiny. Necháme vychladnout. Po vychladnutí zkaramelizované mléko vyšleháme se změklým máslem.

Slazené kondenzované mléko vaříme...

4. Ořechová nádivka

ořechy vlašské mleté 170 gramů  cukr vanilkový 1 kus  cukr moučkový 7 polévkových lžic  máslo 50 gramů  rum

Mleté ořechy, vanilkový, moučkový cukr, máslo a trošku rumu smícháme dohromady.

Mleté ořechy, vanilkový, moučkový cukr,...

5. Plnění

Spodní část zákusku tvoří ořechový korpus, na něj navrstvíme a zarovnáme ořechovou masu, na kterou pak rovnoměrně rozetřeme karamelový krém (asi čtvrtinu krému si odložíme na potření vanilkového korpusu a dozdobení. Přikryjeme vrchním vanilkovým korpusem, který tence potřeme odloženým krémem, aby se na něj přilepila marcipánová hmota.

Spodní část zákusku tvoří ořechový korpus,...

6. Marcipánová hmota

tuk ztužený - margarín 100 gramů  mléko sušené 100 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Ztužený tuk, sušené mléko, cukr a mandlové aroma spolu smísíme. Na pocukrovaném igelitovém sáčku rozválíme tak, aby hmota pokryla celý povrch zákusku.

Ztužený tuk, sušené mléko, cukr a mandlové...

7. Dozdobení

Pomocí válečku marcipán opatrně přeneseme na zákusek a kraje seřízneme. Po ztuhnutí hotový zákusek krájíme na kostky. Každou kostku ozdobíme zbylým krémem.

Pomocí válečku marcipán opatrně přeneseme na...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit