Melasové sušenky
Chuťově zajímavé křupavé sušenky s vůní Vánoc. Sušenky budou ještě chutnější, když slepíme vždy dva kousky oblíbeným džemem.
recept,fotorecept,BIO třtinová melasa,cukr třtinový,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
BIO třtinová melasa | 80 | gramů | |
cukr třtinový | 80 | gramů | |
kakao - prášek | 40 | gramů | |
mouka celozrnná | 150 | gramů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
zázvor mletý | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
máslo 200 gramů • kakao - prášek 40 gramů • BIO třtinová melasa 80 gramů • cukr třtinový 80 gramů • mouka hladká 50 gramů • mouka celozrnná 150 gramů • vaječný bílek 2 kusy • skořice mletá ½ čajové lžičky • zázvor mletý ½ čajové lžičky
Obě mouky smícháme a nakrájíme do nich máslo, přidáme vaječné bílky, melasu, cukr, kakao, skořici a zázvor. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 24 hodin odpočívat v chladu. Těsto překrojíme na poloviny. Jednu vložíme zpět do chladničky, druhou rozválíme na tloušťku asi 0,5 cm.
2.
Větší formičkou vykrojíme sušenky...
3.
... a menší naznačíme vzor.
4.
Pomocí širšího nože pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
5.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
6.
Z plechu sušenky sundáme až po úplném vychladnutí. Druhou část těsta zpracujeme po upečení první.
Dobrou chuť!