svetvemne.cz

Melasové sušenky

     

Chuťově zajímavé křupavé sušenky s vůní Vánoc. Sušenky budou ještě chutnější, když slepíme vždy dva kousky oblíbeným džemem.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bio třtinová melasa80gramů
Cukr třtinový80gramů
Kakao - prášek40gramů
Mouka celozrnná150gramů
Mouka hladká50gramů
Máslo200gramů
Skořice mletá½čajové lžičky
Vaječný bílek2kusy
Zázvor mletý½čajové lžičky

1. 

máslo 200 g  kakao - prášek 40 g  BIO třtinová melasa 80 g  cukr třtinový 80 g  mouka hladká 50 g  mouka celozrnná 150 g  vaječný bílek 2 ks  skořice mletá ½ ČL  zázvor mletý ½ ČL

Obě mouky smícháme a nakrájíme do nich máslo, přidáme vaječné bílky, melasu, cukr, kakao, skořici a zázvor. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 24 hodin odpočívat v chladu. Těsto překrojíme na poloviny. Jednu vložíme zpět do chladničky, druhou rozválíme na tloušťku asi 0,5 cm.

2. 

Větší formičkou vykrojíme sušenky...

3. 

... a menší naznačíme vzor.

4. 

Pomocí širšího nože pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

5. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

6. 

Z plechu sušenky sundáme až po úplném vychladnutí. Druhou část těsta zpracujeme po upečení první.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit