svetvemne.cz

Melasové sušenky

    

Chuťově zajímavé křupavé sušenky s vůní Vánoc. Sušenky budou ještě chutnější, když slepíme vždy dva kousky oblíbeným džemem.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
BIO třtinová melasa80gramů
cukr třtinový80gramů
kakao - prášek40gramů
mouka celozrnná150gramů
mouka hladká50gramů
máslo200gramů
skořice mletá½čajové lžičky
vaječný bílek2kusy
zázvor mletý½čajové lžičky

1. 

máslo 200 gramů  kakao - prášek 40 gramů  BIO třtinová melasa 80 gramů  cukr třtinový 80 gramů  mouka hladká 50 gramů  mouka celozrnná 150 gramů  vaječný bílek 2 kusy  skořice mletá ½ čajové lžičky  zázvor mletý ½ čajové lžičky

Obě mouky smícháme a nakrájíme do nich máslo, přidáme vaječné bílky, melasu, cukr, kakao, skořici a zázvor. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 24 hodin odpočívat v chladu. Těsto překrojíme na poloviny. Jednu vložíme zpět do chladničky, druhou rozválíme na tloušťku asi 0,5 cm.

2. 

Větší formičkou vykrojíme sušenky...

3. 

... a menší naznačíme vzor.

4. 

Pomocí širšího nože pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

5. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

6. 

Z plechu sušenky sundáme až po úplném vychladnutí. Druhou část těsta zpracujeme po upečení první.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit