RECEPTY

Melasové sušenky

Melasové sušenky

Chuťově zajímavé křupavé sušenky s vůní Vánoc. Sušenky budou ještě chutnější, když slepíme vždy dva kousky oblíbeným džemem.

recept,fotorecept,BIO třtinová melasa,cukr třtinový,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

BIO třtinová melasa80gramů
cukr třtinový80gramů
kakao - prášek40gramů
mouka celozrnná150gramů
mouka hladká50gramů
máslo200gramů
skořice mletá½čajové lžičky
vaječný bílek2kusy
zázvor mletý½čajové lžičky

 

Recept

1. 

máslo 200 gramů  kakao - prášek 40 gramů  BIO třtinová melasa 80 gramů  cukr třtinový 80 gramů  mouka hladká 50 gramů  mouka celozrnná 150 gramů  vaječný bílek 2 kusy  skořice mletá ½ čajové lžičky  zázvor mletý ½ čajové lžičky

Obě mouky smícháme a nakrájíme do nich máslo, přidáme vaječné bílky, melasu, cukr, kakao, skořici a zázvor. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 24 hodin odpočívat v chladu. Těsto překrojíme na poloviny. Jednu vložíme zpět do chladničky, druhou rozválíme na tloušťku asi 0,5 cm.

2. 

Větší formičkou vykrojíme sušenky...

3. 

... a menší naznačíme vzor.

4. 

Pomocí širšího nože pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

5. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

6. 

Z plechu sušenky sundáme až po úplném vychladnutí. Druhou část těsta zpracujeme po upečení první.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit