svetvemne.cz

Zázvorníky

    

Křupavé vánoční sušenky se zázvorem jsou po upečení tvrdé. Je třeba je nechat odležet v uzavřené nádobě minimálně týden. Za tu dobu přiměřeně změknou.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cukr práškový110gramů
mléko-
mouka hladká110gramů
mouka hladká-
vejce slepičí2kusy
zázvor mletý1polévková lžíce

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr práškový 110 gramů  zázvor mletý 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící zázvoru.

2. 

mouka hladká 110 gramů

Přidáme mouku, zamícháme...

3. 

mléko

... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přidat 2 - 3 lžíce mléka. Necháme 24 hodin odležet v chladu.

4. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 2,5 mm a vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

5. 

V mírně teplé troubě upečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit