svetvemne.cz

Zázvorníky

     

Křupavé vánoční sušenky se zázvorem jsou po upečení tvrdé. Je třeba je nechat odležet v uzavřené nádobě minimálně týden. Za tu dobu přiměřeně změknou.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cukr práškový110gramů
Mléko
Mouka hladká110gramů
Mouka hladká
Vejce slepičí2kusy
Zázvor mletý1polévková lžíce

1. 

vejce slepičí 2 ks  cukr práškový 110 g  zázvor mletý 1 PL

Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící zázvoru.

2. 

mouka hladká 110 g

Přidáme mouku, zamícháme...

3. 

mléko

... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přidat 2 - 3 lžíce mléka. Necháme 24 hodin odležet v chladu.

4. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 2,5 mm a vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

5. 

V mírně teplé troubě upečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit