RECEPTY

Zázvorníky

Zázvorníky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Křupavé vánoční sušenky se zázvorem jsou po upečení tvrdé. Je třeba je nechat odležet v uzavřené nádobě minimálně týden. Za tu dobu přiměřeně změknou.

recept,fotorecept,cukr moučkový,mouka hladká,mouka hladká,zázvor mletý,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

110

427

gramů

kcal

mléko

0

??

kcal

mouka hladká

110

382

gramů

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

zázvor mletý

1

13

polévková lžíce

kcal

 

Recept

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 110 gramů  zázvor mletý 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící zázvoru.

Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící...

2. 

mouka hladká 110 gramů

Přidáme mouku, zamícháme...

Přidáme mouku, zamícháme......

3. 

mléko

... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přidat 2 - 3 lžíce mléka. Necháme 24 hodin odležet v chladu.

... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle...

4. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 2,5 mm a vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na...

5. 

V mírně teplé troubě upečeme.

V mírně teplé troubě upečeme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit