RECEPTY

Zázvorníky

Zázvorníky

Křupavé vánoční sušenky se zázvorem jsou po upečení tvrdé. Je třeba je nechat odležet v uzavřené nádobě minimálně týden. Za tu dobu přiměřeně změknou.

recept,fotorecept,cukr moučkový,mouka hladká,mouka hladká,zázvor mletý,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový110gramů
mléko-
mouka hladká110gramů
mouka hladká-
vejce slepičí2kusy
zázvor mletý1polévková lžíce

 

Recept

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 110 gramů  zázvor mletý 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící zázvoru.

2. 

mouka hladká 110 gramů

Přidáme mouku, zamícháme...

3. 

mléko

... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přidat 2 - 3 lžíce mléka. Necháme 24 hodin odležet v chladu.

4. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 2,5 mm a vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

5. 

V mírně teplé troubě upečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie