Zázvorníky
Křupavé vánoční sušenky se zázvorem jsou po upečení tvrdé. Je třeba je nechat odležet v uzavřené nádobě minimálně týden. Za tu dobu přiměřeně změknou.
recept,fotorecept,cukr moučkový,mouka hladká,mouka hladká,zázvor mletý,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 110 | gramů | |
mléko | - | ||
mouka hladká | 110 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
zázvor mletý | 1 | polévková lžíce |
Recept
1.
vejce slepičí 2 kusy • cukr moučkový 110 gramů • zázvor mletý 1 polévková lžíce
Vajíčka utřeme s cukrem a zarovnanou lžící zázvoru.
3.
... a vypracujeme tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžeme přidat 2 - 3 lžíce mléka. Necháme 24 hodin odležet v chladu.
4.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 2,5 mm a vykrajujeme tvary. Vykrojené tvary poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
5.
V mírně teplé troubě upečeme.
Dobrou chuť!