svetvemne.cz

Sladké vinné cukroví

    

Drobné vánoční cukroví z těsta bez cukru, avšak v cukru obalované.

Ukuchtil

Počet porcí

60

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový-
mouka hladká175gramů
máslo125gramů
sůl1špetka
víno bílé polosladké50mililitrů

1. 

mouka hladká 175 gramů  máslo 125 gramů  víno bílé polosladké 50 mililitrů  sůl 1 špetka

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, přilijeme víno a přidáme špetku soli.

2. 

Vypracujeme těsto.

3. 

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do ledničky.

4. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme drobné tvary (průměr kruhové formičky je 3 cm).

5. 

Přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

6. 

Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

7. 

cukr práškový

Upečené obalíme v prosátém moučkovém cukru.

8. 

Skladujeme v uzavřené nádobě, aby cukroví nevyschlo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit