svetvemne.cz

Pohankové vánoční pečivo

     

Bezlepkové vánoční cukroví s džemem.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

pohanková mouka 200 g  med 80 g  vejce slepičí 1 ks  máslo 100 g  sůl 1 špetka  skořice mletá 1 ČL  soda bikarbona ¼ ČL

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

Vypracujeme (umícháme) výrazně lepivé měkké těsto.

3. 

Těsto přendáme na potravinářskou fólii, zabalíme a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

4. 

Ztuhlé těsto položíme na pečící papír...

5. 

... přikryjeme druhým papírem a rozválíme na tloušťku 5-6 cm.

6. 

Z těsta vykrajujeme formičkou (průměr asi 4 cm) libovolné tvary.

7. 

Pomocí ostrého nože tvary přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch můžeme otisknout vzor. Těsto, které jsme vykrajovali, a které nám při práci změklo, stáhneme pomocí nože z papíru, opět zabalíme do fólie. Zatímco se bude péct první zpracovaná část můžeme vložit těsto ztuhnout do mrazničky (asi na 10 minut).

8. 

Pečeme 15 min. při teplotě 175 °C.

9. 

džem ovocný

Upečené cukroví slepíme džemem...

10. 

čokoláda na vaření  cukrářské zdobení - pestré

... postříkáme rozpuštěnou čokoládou a posypeme zdobením.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit