Pohankové vánoční pečivo
Bezlepkové vánoční cukroví s džemem.
recept,fotorecept,pohanková mouka,med,skořice mletá,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukrářské zdobení - pestré | - | ||
džem ovocný | - | ||
med | 80 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pohanková mouka | 200 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
soda bikarbona | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
čokoláda na vaření | - |
Recept
1.
pohanková mouka 200 gramů • med 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 100 gramů • sůl 1 špetka • skořice mletá 1 čajová lžička • soda bikarbona ¼ čajové lžičky
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
2.
Vypracujeme (umícháme) výrazně lepivé měkké těsto.
3.
Těsto přendáme na potravinářskou fólii, zabalíme a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
4.
Ztuhlé těsto položíme na pečící papír...
5.
... přikryjeme druhým papírem a rozválíme na tloušťku 5-6 cm.
6.
Z těsta vykrajujeme formičkou (průměr asi 4 cm) libovolné tvary.
7.
Pomocí ostrého nože tvary přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch můžeme otisknout vzor. Těsto, které jsme vykrajovali, a které nám při práci změklo, stáhneme pomocí nože z papíru, opět zabalíme do fólie. Zatímco se bude péct první zpracovaná část můžeme vložit těsto ztuhnout do mrazničky (asi na 10 minut).
8.
Pečeme 15 min. při teplotě 175 °C.
10.
čokoláda na vaření • cukrářské zdobení - pestré
... postříkáme rozpuštěnou čokoládou a posypeme zdobením.
Dobrou chuť!