RECEPTY

Pohankové vánoční pečivo

Pohankové vánoční pečivo

Bezlepkové vánoční cukroví s džemem.

recept,fotorecept,pohanková mouka,med,skořice mletá,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukrářské zdobení - pestré-
džem ovocný-
med80gramů
máslo100gramů
pohanková mouka200gramů
skořice mletá1čajová lžička
soda bikarbona¼čajové lžičky
sůl1špetka
vejce slepičí1kus
čokoláda na vaření-

 

Recept

1. 

pohanková mouka 200 gramů  med 80 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 100 gramů  sůl 1 špetka  skořice mletá 1 čajová lžička  soda bikarbona ¼ čajové lžičky

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

Vypracujeme (umícháme) výrazně lepivé měkké těsto.

3. 

Těsto přendáme na potravinářskou fólii, zabalíme a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

4. 

Ztuhlé těsto položíme na pečící papír...

5. 

... přikryjeme druhým papírem a rozválíme na tloušťku 5-6 cm.

6. 

Z těsta vykrajujeme formičkou (průměr asi 4 cm) libovolné tvary.

7. 

Pomocí ostrého nože tvary přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch můžeme otisknout vzor. Těsto, které jsme vykrajovali, a které nám při práci změklo, stáhneme pomocí nože z papíru, opět zabalíme do fólie. Zatímco se bude péct první zpracovaná část můžeme vložit těsto ztuhnout do mrazničky (asi na 10 minut).

8. 

Pečeme 15 min. při teplotě 175 °C.

9. 

džem ovocný

Upečené cukroví slepíme džemem...

10. 

čokoláda na vaření  cukrářské zdobení - pestré

... postříkáme rozpuštěnou čokoládou a posypeme zdobením.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie