Marcipánové trojúhelníčky biberle
Sladké biberle rozhodně doporučujeme na vánoční stůl! Je to medově-marcipánové cukroví pocházející ze Švýcarska, kde je velmi oblíbené. Určitě vám bude chutnat!
recept,fotorecept,med,marcipánová hmota,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
koření perníkové | 1 | polévková lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
marcipánová hmota | 300 | gramů | |
med | 120 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 30 | gramů | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
voda | 1 | polévková lžíce |
Recept
2.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • koření perníkové 1 polévková lžíce
Mouku, kypřící prášek a koření promícháme.
3.
Mouku přidáme k máslovo-medovému základu...
4.
...a vypracujeme těsto.
5.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu hodinu odpočívat
6.
Těsto rozválíme na obdélník 32 x 24 cm. Pokrájíme na čtvrtiny tak, aby vznikly čtyři těsta o rozměrech 24 x 8 cm.
7.
marcipánová hmota 300 gramů • vaječný bílek 1 kus
Marcipán rozdělíme na čtvrtiny. Z každé části vytvoříme váleček 24 cm dlouhý. Válečky marcipánu vkládáme do těsta, jehož okraje potřeme rozšlehaným bílkem.
8.
Marcipán zabalíme.
9.
Pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky.
10.
Jednu stranu jemně stáhneme a vytvoříme trojúhelník tak, aby marcipán bylo vidět jen z jedné strany.
11.
Trojúhelníčky poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
12.
cukr moučkový 1 čajová lžička • voda 1 polévková lžíce
Pečeme při teplotě 180 °C 13-15 minut. Cukr rozmícháme ve vodě a horké biberle potřeme. Necháme vychladnout. Skladujeme v suchu a chladu.
Dobrou chuť!