RECEPTY

Marcipánové trojúhelníčky biberle

Marcipánové trojúhelníčky biberle

Sladké biberle rozhodně doporučujeme na vánoční stůl! Je to medově-marcipánové cukroví pocházející ze Švýcarska, kde je velmi oblíbené. Určitě vám bude chutnat!

recept,fotorecept,med,marcipánová hmota,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

48

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový1čajová lžička
koření perníkové1polévková lžíce
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
marcipánová hmota300gramů
med120gramů
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
máslo30gramů
vaječný bílek1kus
voda1polévková lžíce

 

Recept

1. 

med 120 gramů  cukr krystalový 50 gramů  máslo 30 gramů

Med, cukr a máslo utřeme do pěny.

2. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  koření perníkové 1 polévková lžíce

Mouku, kypřící prášek a koření promícháme.

3. 

Mouku přidáme k máslovo-medovému základu...

4. 

...a vypracujeme těsto.

5. 

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu hodinu odpočívat

6. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na obdélník 32 x 24 cm. Pokrájíme na čtvrtiny tak, aby vznikly čtyři těsta o rozměrech 24 x 8 cm.

7. 

marcipánová hmota 300 gramů  vaječný bílek 1 kus

Marcipán rozdělíme na čtvrtiny. Z každé části vytvoříme váleček 24 cm dlouhý. Válečky marcipánu vkládáme do těsta, jehož okraje potřeme rozšlehaným bílkem.

8. 

Marcipán zabalíme.

9. 

Pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky.

10. 

Jednu stranu jemně stáhneme a vytvoříme trojúhelník tak, aby marcipán bylo vidět jen z jedné strany.

11. 

Trojúhelníčky poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

12. 

cukr moučkový 1 čajová lžička  voda 1 polévková lžíce

Pečeme při teplotě 180 °C 13-15 minut. Cukr rozmícháme ve vodě a horké biberle potřeme. Necháme vychladnout. Skladujeme v suchu a chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit