Marcipánové stromečky
Křupavé vánoční stromečky, kterým se nikdo neodolá. Určitě se stanou vaším favoritem.
recept,fotorecept,marcipánová hmota,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 450 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
marcipánová hmota | 200 | gramů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
potravinářská barva zelená | - | ||
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
mouka polohrubá 400 gramů • máslo 250 gramů • cukr moučkový 150 gramů • sůl • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • marcipánová hmota 200 gramů
Mouku spolu s máslem, cukrem, špetkou soli, práškem do pečiva a nastrouhanou marcipánovou hmotou smícháme dohromady. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu.
2. Bílkové zdobení
potravinářská barva zelená • vaječný bílek 2 kusy • cukr moučkový 300 gramů
Z bílků vyšleháme sníh, postupně na konci šlehání přisypeme cukr. Do směsi kápneme kapku gelové zelené potravinářské barvy nebo špetku prášku potravinářské barvy.
3. Vyválíme těsto
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme stromečky.
4. Zdobení
Stromečky položíme na plech vyložený papírem na pečení. Každý stomeček dokola vyzdobíme zabarvenou bílkovou hmotou. Některé stromečky můžeme potřít celé.
5. Pečení
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut.
Dobrou chuť!