Žloutkové řezy
Výborné ořechové řezy polité žloutkovou polevou.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,ořechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 530 | gramů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
máslo | 280 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 280 | gramů | |
pudink vanilkový | 1 | polévková lžíce | |
vaječný bílek | 8 | ||
vaječný žloutek | 8 |
Recept
1.
cukr moučkový 280 gramů • máslo 280 gramů • vaječný bílek 8 ks
Utřeme cukr a tuk. Vyšleháme z bílků tuhý sníh.
2.
ořechy vlašské mleté 280 gramů • mouka polohrubá 200 gramů • pudink vanilkový 1 polévková lžíce
Do cukru s tukem přimícháme opatrně ořechy, mouku, Zlatý klas a nakonec sníh z bílků, takto vznikne hustší těsto.
3.
Těsto rozetřeme na předem vymazaný a pomoučený plech, pečeme při 180 °C 20-25 minut.
4.
vaječný žloutek 8 ks • cukr moučkový 250 gramů
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, rovnoměrně rozetřeme na upečené těsto asi po třech minutách, ještě na teplý koláč.
5.
Krájíme, když je žloutková poleva usušená, nůž namáčíme do horké vody.
Dobrou chuť!