Londýnské štangličky

Ořechové cukroví našich babiček.
recept,fotorecept,džem rybízový,ořechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 170 660 | gramů kcal | |
džem rybízový | 125 288 | gramů kcal | |
mouka hladká | 160 556 | gramů kcal | |
máslo | 90 661 | gramů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 125 843 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka hladká 160 gramů • cukr moučkový 45 gramů • máslo 90 gramů • vaječný žloutek 3 kusy
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájené máslo, žloutky a vypracujeme těsto.

2.
Těsto vložíme na plech (20 x 30 cm) a rovnoměrně rozmačkáme. Předpečeme v předehřáté troubě dorůžova (asi 15 minut při teplotě 180 °C).





7.
Ořechový sníh natřeme na džem.

8.
Pečeme 20 min. při teplotě 160 °C.

9.
Koláč necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Pak na plechu překrojíme na polovinu po délce a krájíme 2 cm široké štangličky.

Dobrou chuť!