Ořechové vánoční cukroví

Trvanlivé ořechové pečivo plněné nutellou, polité čokoládou. Ideální jako vánoční cukroví. Nemusí se skladovat v chladu.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,krém oříškově-kakaový,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 125 503 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
krém oříškově-kakaový | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 125 843 | gramů kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal |
Recept
1.
máslo 250 gramů • mouka hladká 250 gramů • cukr krystalový 125 gramů • cukr vanilkový 1 kus • ořechy vlašské mleté 125 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Změklý tuk, mouku, cukr, mleté ořechy a žloutek spolu zamícháme a vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odležet.

2.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme z něj libovolné tvary.

3.
Vykrájené tvary přendáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 7 minut.

4.
Po dopečení necháme chvíli chladnout.



Dobrou chuť!