svetvemne.cz

Bílkové tyčinky

    

Zůstali vám vaječné bílky po vaření domácího vaječného koňaku? Upečte si tyto sladké, křupavé tyčinky máčené v čokoládě.

Ukuchtil

Počet porcí

45

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

mouka hladká 400 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  kypřicí prášek do pečiva ¼ čajové lžičky  vaječný bílek 2 kusy  máslo 250 gramů

Navážíme mouku, přidáme do ní cukr, špetku kypřícího prášku, vaječné bílky a nakrájené máslo.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v chladu odpočinout.

3. 

vaječný bílek 4 kusy

150 g vaječných bílků vyšleháme na tuhý sníh.

4. 

cukr práškový 200 gramů

Zašleháme do nich cukr.

5. 

mouka hladká

Těsto vyjmeme z lednice a rozválíme ho na tloušťku asi 2 mm na pracovní desce posypané moukou. Pomocí pravítka ořežeme okraje a vytvoříme čtverec 30 x 30 cm.

6. 

Ten pokrájíme na proužky 30 x 3 cm. Nakonec pásky překrojíme na třetiny. Vzniknou nám tyčinky o velikosti 10 x 3 cm. Odřezky spolu smísíme a odložíme do lednice. Po upečení prvních tyčinek je opět zpracujeme na tyčinky.

7. 

Tyčinky poklademe na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií. Lžičkou na ně natřeme bílkovou hmotu.

8. 

Po natření všech tyčinek ...

9. 

... je upečeme v troubě. Pečeme při teplotě 160 °C asi 20 minut. Podle potřeby a zkušeností s troubou na pečení čas i teplotu upravujeme. Tyčinky necháme dobře vychladnout. Jelikož potřebujeme plech na další pečení jednoduše je pomocí papíru, na kterém se pekly přesuneme na pracovní desku. Nejlepší je s nimi dále již nehýbat do druhého dne a nechat je volně dosušit.

10. 

poleva cukrářská čokoládová

Druhý den rozpustíme čokoládovou polevu ve vodní lázni a konce tyčinek do ní máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a tyčinky ukládáme do uzavíratelné nádoby. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit