RECEPTY

Výborný chléb z pekárny

Výborný chléb z pekárny

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Velmi chutný chléb upečený z vlastní namíchané směsi.

recept,fotorecept,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

1

21

čajová lžička

kcal

droždí instantní

3

59

čajové lžičky

kcal

kmín mletá

½

9

čajové lžičky

kcal

mléko

100

48

mililitrů

kcal

mouka celozrnná

240

804

gramů

kcal

mouka hladká

300

1041

gramů

kcal

ocet jablečný

1

4

polévková lžíce

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

pšeničné otruby

1

32

polévková lžíce

kcal

semínka slunečnicová

2

175

polévkové lžíce

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

250

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. Postup

voda 250 mililitrů  mléko 100 mililitrů  olej olivový 2 polévkové lžíce  ocet jablečný 1 polévková lžíce  sůl 2 čajové lžičky  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 300 gramů  mouka celozrnná 240 gramů  semínka slunečnicová 2 polévkové lžíce  pšeničné otruby 1 polévková lžíce  kmín mletá ½ čajové lžičky  droždí instantní 3 čajové lžičky

Do nádoby na pečení chleba vlijeme a vložíme v tomto pořadí: tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience + droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 900 g.
Barva kůrky: středně tmavá.

Do nádoby na pečení chleba vlijeme a vložíme...

2. 

Chléb z uvedené směsi můžeme upéct i v troubě po ručním vypracování a nakynutí těsta.

Chléb z uvedené směsi můžeme upéct i v...

3. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku, necháme úplně vychladnout. Vyjmeme míchací lopatku a chléb nakrájíme.

Po upečení necháme chléb pár minut...

4. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední míchání pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit