svetvemne.cz

Výborný chléb z pekárny

     

Velmi chutný chléb upečený z vlastní namíchané směsi.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Droždí instantní3čajové lžičky
Kmín mletá½čajové lžičky
Mléko100mililitrů
Mouka celozrnná240gramů
Mouka hladká300gramů
Ocet jablečný1polévková lžíce
Olej olivový2polévkové lžíce
Pšeničné otruby1polévková lžíce
Semínka slunečnicová2polévkové lžíce
Sůl2čajové lžičky
Voda250mililitrů

1. Postup

voda 250 ml  mléko 100 ml  olej olivový 2 PL  ocet jablečný 1 PL  sůl 2 ČL  cukr krystalový 1 ČL  mouka hladká 300 g  mouka celozrnná 240 g  semínka slunečnicová 2 PL  pšeničné otruby 1 PL  kmín mletá ½ ČL  droždí instantní 3 ČL

Do nádoby na pečení chleba vlijeme a vložíme v tomto pořadí: tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience + droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 900 g.
Barva kůrky: středně tmavá.

Postup

2. 

Chléb z uvedené směsi můžeme upéct i v troubě po ručním vypracování a nakynutí těsta.

3. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku, necháme úplně vychladnout. Vyjmeme míchací lopatku a chléb nakrájíme.

4. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední míchání pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit