Žemlovka z domácí pekárny

Jednoduchá příprava výborné žemlovky s použitím domácí pekárny.
recept,fotorecept,pečivo bílé ,jablka,rozinky,skořice mletá,Sladká jídla,Recepty pro domácí pekárny
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla › Recepty pro domácí pekárny › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 483 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | balení kcal | |
jablka | 500 305 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pečivo bílé | 6 ?? | kcal | |
rozinky | 100 284 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
pečivo bílé 6 ks • cukr krystalový 120 gramů • jablka 500 gramů • rozinky 100 gramů • mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • cukr vanilkový 1 balení • skořice mletá 2 čajové lžičky
Starší pečivo nakrájíme na kostičky, posypeme krystalovým cukrem. Jablka očistíme, nastrouháme, přidáme k pečivu spolu s předem namočenými a před přidáním scezenými rozinkami. Vše spolu řádně promícháme. V mléce rozmícháme vejce, vanilkový cukr a skořici.

2.
Nádobu na pečení chleba si vymažeme máslem a vyndáme z ní lopatku na hnětení. Směs vložíme do nádoby a přitlačíme. Zalijeme mléčným nálevem a propícháme špejlí, aby se mléko snadněji vstřebalo do rohlíků.

3.
Nádobu vložíme do pekárny a nastavíme program: Pečení. Po skončení programu upečenou žemlovku vyklopíme. Podáváme teplou, případně můžeme podávat i vychlazenou na pokojovou teplotu.

Dobrou chuť!