RECEPTY

Žemlovka z domácí pekárny

Žemlovka z domácí pekárny

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jednoduchá příprava výborné žemlovky s použitím domácí pekárny.

recept,fotorecept,pečivo bílé ,jablka,rozinky,skořice mletá,Sladká jídla,Recepty pro domácí pekárny

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

120

483

gramů

kcal

cukr vanilkový

1

73

balení

kcal

jablka

500

305

gramů

kcal

mléko

150

72

mililitrů

kcal

máslo

0

??

kcal

pečivo bílé

6

??

kcal

rozinky

100

284

gramů

kcal

skořice mletá

2

25

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

4

352

kusy

kcal

 

Recept

1. 

pečivo bílé  6 ks  cukr krystalový 120 gramů  jablka 500 gramů  rozinky 100 gramů  mléko 150 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  cukr vanilkový 1 balení  skořice mletá 2 čajové lžičky

Starší pečivo nakrájíme na kostičky, posypeme krystalovým cukrem. Jablka očistíme, nastrouháme, přidáme k pečivu spolu s předem namočenými a před přidáním scezenými rozinkami. Vše spolu řádně promícháme. V mléce rozmícháme vejce, vanilkový cukr a skořici.

Starší pečivo nakrájíme na kostičky,...

2. 

máslo

Nádobu na pečení chleba si vymažeme máslem a vyndáme z ní lopatku na hnětení. Směs vložíme do nádoby a přitlačíme. Zalijeme mléčným nálevem a propícháme špejlí, aby se mléko snadněji vstřebalo do rohlíků.

Nádobu na pečení chleba si vymažeme máslem a...

3. 

Nádobu vložíme do pekárny a nastavíme program: Pečení. Po skončení programu upečenou žemlovku vyklopíme. Podáváme teplou, případně můžeme podávat i vychlazenou na pokojovou teplotu.

Nádobu vložíme do pekárny a nastavíme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit