Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.
recept,fotorecept,fazole bílá sterilovaná,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›Ingredience
Ingredience
Pečené zeleninové kuličky recept | 0 ?? | kcal | |
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
fazole bílá sterilovaná | 500 475 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 128 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
ocet | 1 7 | polévková lžíce kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 500 gramů • voda 500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • bobkový list 2 kusy
Konzervované fazole scedíme a na sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme je k bramborám spolu s bobkovým listem a trochou cukru.

3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
Smetanu smícháme s mlékem a moukou.

4.
ocet 1 polévková lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a převaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou nebo octem. Podle chuti můžeme dosolit. Vmícháme kousek másla.

Dobrou chuť!