svetvemne.cz

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

    

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Pečené zeleninové kuličky recept-
bobkový list2kusy
brambory500gramů
cukr krystalový1čajová lžička
fazole bílá sterilovaná500gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka hladká40gramů
máslo1polévková lžíce
ocet1polévková lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl1čajová lžička
voda500mililitrů

1. Uvaříme brambory

brambory 500 gramů  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

Uvaříme brambory

2. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  bobkový list 2 kusy

Konzervované fazole scedíme a na sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme je k bramborám spolu s bobkovým listem a trochou cukru.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  mouka hladká 40 gramů

Smetanu smícháme s mlékem a moukou.

4. 

ocet 1 polévková lžíce  máslo 1 polévková lžíce

Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a převaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou nebo octem. Podle chuti můžeme dosolit. Vmícháme kousek másla.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit