Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole
Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.
recept,fotorecept,fazole bílá sterilovaná,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›
Ingredience
Ingredience
Pečené zeleninové kuličky recept | - | ||
bobkový list | 2 | kusy | |
brambory | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
fazole bílá sterilovaná | 500 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 500 gramů • voda 500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • bobkový list 2 kusy
Konzervované fazole scedíme a na sítku propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme je k bramborám spolu s bobkovým listem a trochou cukru.
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
Smetanu smícháme s mlékem a moukou.
4.
ocet 1 polévková lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a převaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou nebo octem. Podle chuti můžeme dosolit. Vmícháme kousek másla.
Dobrou chuť!