svetvemne.cz

Pikantní rajčatová omáčka

     

Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule sušená1polévková lžíce
Cukr krystalový1polévková lžíce
Feferónky sterilizované1kus
Ocet1polévková lžíce
Rajský protlak500gramů
Rajčata sterilizované400gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda300mililitrů
Voda2polévkové lžíce
Škrob kukuřičný2čajové lžičky
Vepřové plněné bochánky

1. 

feferónky sterilizované 1 ks  voda 300 ml

Feferonku povaříme 15 minut ve vodě. Feferonku vyndáme.

2. 

rajský protlak 500 g  sůl 1.5 ČL  cukr krystalový 1 PL

Přidáme rajčatový protlak, sůl a cukr.

3. 

rajčata sterilizované 400 g

Rajčata z konzervy nakrájíme a spolu s nálevem, ve kterém byla sterilizována, přidáme do omáčky. Chvíli provaříme...

4. 

škrob kukuřičný 2 ČL  voda 2 PL

... a podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

5. 

cibule sušená 1 PL  ocet 1 PL

Nakonec vmícháme sušenou cibuli nebo sušenou cibulovou nať. Dochutíme octem.

6. 

Vepřové plněné bochánky recept

Tip na servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit