Pikantní rajčatová omáčka

Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.
recept,fotorecept,feferónky sterilizované,rajský protlak,rajčata sterilizované,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›Ingredience
Ingredience
Vepřové plněné bochánky recept | 0 ?? | kcal | |
cibule sušená | 1 ?? | polévková lžíce kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
feferónky sterilizované | 1 ?? | kus kcal | |
ocet | 1 7 | polévková lžíce kcal | |
rajský protlak | 500 340 | gramů kcal | |
rajčata sterilizované | 400 92 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 300 663 | mililitrů kcal | |
voda | 2 67 | polévkové lžíce kcal | |
škrob kukuřičný | 2 37 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
feferónky sterilizované 1 kus • voda 300 mililitrů
Feferonku povaříme 15 minut ve vodě. Feferonku vyndáme.

2.
rajský protlak 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Přidáme rajčatový protlak, sůl a cukr.

3.
rajčata sterilizované 400 gramů
Rajčata z konzervy nakrájíme a spolu s nálevem, ve kterém byla sterilizována, přidáme do omáčky. Chvíli provaříme...

4.
škrob kukuřičný 2 čajové lžičky • voda 2 polévkové lžíce
... a podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

5.
cibule sušená 1 polévková lžíce • ocet 1 polévková lžíce
Nakonec vmícháme sušenou cibuli nebo sušenou cibulovou nať. Dochutíme octem.


Dobrou chuť!