Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Omáčky a prívarky,,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 200 80 | gramů kcal | |
dýně hokaido | 600 240 | gramů kcal | |
kopr | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
muškátový ořech mletý | ¼ 7 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
pepř bílý mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 400 | mililitrů kcal | |
sůl zeleninová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
tabasco | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | decilitry kcal |
Recept
1.
máslo 20 gramů • cibule červená 200 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.

2.
dýně hokaido 600 gramů • voda 2 decilitry • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • kopr ½ čajové lžičky • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky • tabasco
Dýni očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a ochutíme. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 10 minut.

3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů
Přilijeme do hrnce smetanu a vaříme ještě 5 - 10 minut za častého míchání.

Dobrou chuť!