svetvemne.cz

Prívarok Hokkaido

    

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule červená200gramů
dýně hokaido600gramů
kopr½čajové lžičky
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
máslo20gramů
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl zeleninová½čajové lžičky
tabasco-
voda2decilitry

1. 

máslo 20 gramů  cibule červená 200 gramů

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.

2. 

dýně hokaido 600 gramů  voda 2 decilitry  sůl zeleninová ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  kopr ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky  tabasco

Dýni očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a ochutíme. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 10 minut.

3. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů

Přilijeme do hrnce smetanu a vaříme ještě 5 - 10 minut za častého míchání.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit