RECEPTY

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

recept,fotorecept,rajčata sterilizované,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
cukr krystalový2polévkové lžíce
ocet2polévkové lžíce
rajčata sterilizované800gramů
sůl½čajové lžičky
voda450mililitrů
škrob kukuřičný25gramů

 

Recept

1. 

voda 400 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  sůl ½ čajové lžičky  ocet 2 polévkové lžíce  bobkový list 2 kusy

Vodu s cukrem, solí, octem a bobkovým listem přivedeme do varu.

2. 

rajčata sterilizované 800 gramů

Přidáme nakrájená rajčata z konzervy i s protlakem, ve kterém jsou sterilované, převaříme.

3. 

škrob kukuřičný 25 gramů  voda 50 mililitrů

Omáčku zahustíme jemnou kukuřičnou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody a za stálého míchání vlijeme do omáčky, necháme přejít varem. Podle chuti můžeme dosolit, případně dosladíme či přidáme ocet.

4. 

Pokud chceme mít omáčku hladkou, vyjmeme z ní bobkové listy a promixujeme ji ponorným mixérem, případně přecedíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit