Masové kuličky v rajské omáčce

Jemné masové kuličky v rajské omáčce.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,rajčata sterilizované,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
bobkový list | 0 ?? | kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
ocet | 3 19 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
rajský protlak | 500 340 | mililitrů kcal | |
rajčata sterilizované | 400 92 | gramů kcal | |
rohlík grahamový | 2 ?? | kusy kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 500 1300 | gramů kcal | |
voda | 550 0 | mililitrů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 55 | polévková lžíce kcal |
Recept
1. Masové kuličky
rohlík grahamový 2 kusy • mléko 100 mililitrů • cibule 100 gramů
Rohlíky nadrobno nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme odstát. Konce rohlíků nepoužíváme - nedají se dobře rozmočit. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli.

2.
vejce slepičí 2 kusy • vepřové mleté maso 500 gramů • sůl • pepř černý mletý • strouhanka • mouka hladká
K nasáklým rohlíkům přidáme vejce, cibuli, mleté maso, sůl, pepř a vše spolu dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Tvarujeme kuličky, obalíme je v hladké mouce a klademe na vymazaný plech nebo plech vyložený papírem na pečení.

3.
Pečeme v troubě na středním stupni 40 minut.

4. Rajská omáčka
voda 500 mililitrů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • ocet 3 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • bobkový list • rajský protlak 500 mililitrů • rajčata sterilizované 400 gramů • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce • voda 50 mililitrů
Vodu s cukrem, solí, octem a bobkovým listem přivedeme do varu. Vlijeme rajčatový protlak, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a vše spolu uvaříme. Kukuřičný škrob nebo mouku rozmícháme ve vodě a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme dosolit, případně docukrujeme či přidáme ocet.

5.
Podáváme s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!