Kološvárské zelí

Skvělý tradiční pokrm.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,vepřové mleté maso,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ukuchtil
Počet porcí
8
Hmotnost porce
498 g
Energie porce
756 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
klobása | 350 1089 | gramů kcal | |
mléko | 1 48 | decilitr kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
rýže kulatozrnná | 350 1208 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 640 | mililitrů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřové mleté maso | 1000 2600 | gramů kcal | |
zelí kvašené | 1500 300 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava
rýže kulatozrnná 350 gramů • sůl 2 čajové lžičky • cibule 250 gramů • klobása 350 gramů
Rýži proneme pod tekoucí vodou, osmahneme ji na sucho v hrnci, přidáme sůl, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Cibuli očistíme, nakrájíme. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmahneme ji na pánvi, přidáme cibuli a osmažíme.


3.
zelí kvašené 1500 gramů
Kysané zelí vymačkáme a na sítku zlehka propláchneme vodou pokud je velmi kyselé.

4. Vrstvíme
pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Všechny jednotlivé ingredience rovnoměrně rozložíme postupně do hlubšího pekáče. Na spodek pekáčku dáme polovinu z připraveného zelí, posypeme pepřem, na něj dáme polovinu osmažené klobásy s cibulí.

5.
Na klobásu rozložíme celou masovo-rýžovou směs, na ni zbylou polovinu klobásy s cibulí.

6.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů • mléko 1 decilitr
Ukončíme vrstvou z druhé poloviny zelí. Posypeme pepřem, mletou červenou paprikou. V mléce rozmícháme smetanu a vše zalijeme.

7. Pečení
Pečeme v předem vyhřáté troubě na středním stupni zakryté 45 minut. Odkryjeme a 15 - 20 minut na vyšší teplotě zapečeme.

Dobrou chuť!