RECEPTY

Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Skvělý tradiční pokrm.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,vepřové mleté maso,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Hmotnost porce

498 g

Energie porce

756 kcal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cibule

250

110

gramů

kcal

klobása

350

1089

gramů

kcal

mléko

1

48

decilitr

kcal

paprika červená mletá

2

32

čajové lžičky

kcal

pepř černý mletý

1

17

čajová lžička

kcal

rýže kulatozrnná

350

1208

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

400

640

mililitrů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

vepřové mleté maso

1000

2600

gramů

kcal

zelí kvašené

1500

300

gramů

kcal

 

Recept

1. Příprava

rýže kulatozrnná 350 gramů  sůl 2 čajové lžičky  cibule 250 gramů  klobása 350 gramů

Rýži proneme pod tekoucí vodou, osmahneme ji na sucho v hrnci, přidáme sůl, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Cibuli očistíme, nakrájíme. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmahneme ji na pánvi, přidáme cibuli a osmažíme.

Rýži proneme pod tekoucí vodou, osmahneme ji na...

2. 

vepřové mleté maso 1000 gramů

Rýži necháme vychladnout a smícháme ji s mletým masem.

Rýži necháme vychladnout a smícháme ji s...

3. 

zelí kvašené 1500 gramů

Kysané zelí vymačkáme a na sítku zlehka propláchneme vodou pokud je velmi kyselé.

Kysané zelí vymačkáme a na sítku zlehka...

4. Vrstvíme

pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Všechny jednotlivé ingredience rovnoměrně rozložíme postupně do hlubšího pekáče. Na spodek pekáčku dáme polovinu z připraveného zelí, posypeme pepřem, na něj dáme polovinu osmažené klobásy s cibulí.

Všechny jednotlivé ingredience rovnoměrně...

5. 

Na klobásu rozložíme celou masovo-rýžovou směs, na ni zbylou polovinu klobásy s cibulí.

Na klobásu rozložíme celou masovo-rýžovou...

6. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  mléko 1 decilitr

Ukončíme vrstvou z druhé poloviny zelí. Posypeme pepřem, mletou červenou paprikou. V mléce rozmícháme smetanu a vše zalijeme.

Ukončíme vrstvou z druhé poloviny zelí....

7. Pečení

Pečeme v předem vyhřáté troubě na středním stupni zakryté 45 minut. Odkryjeme a 15 - 20 minut na vyšší teplotě zapečeme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na středním...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit