svetvemne.cz

Ovarová polévka

Ovarová polévka

    

Hustá svačinová polévka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

 

1. 

vepřový bůček 800 gramů  voda 2.5 litru  sůl 1.5 čajové lžičky

Vařením (1,5 hodiny) vepřové hlavy nebo laloku či bůčku v osolené vodě si připravíme vývar. Maso do polévky nepřidáváme, ale použijeme ho k dalšímu zpracování (např. bůček či lalok potřeme mletou paprikou, česnekem a studený servírujeme).

2. 

mrkev 150 gramů  cibule 100 gramů  sádlo 1 polévková lžíce  čočka 150 gramů  kroupy ječné 100 gramů  houby sušené 50 gramů  kmín drcený 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Obě ingredience osmahneme na sádle, přisypeme kmín a papriku a zalijeme horkým vývarem - dvěma litry. Přidáme přebranou, propláchnutou čočku, vodou propláchnuté kroupy a propláchnuté houby. Vaříme do změknutí všech surovin, asi 40 minut.

3. 

brambory 100 gramů  majoránka  česnek

Nakonec přidáme do polévky nastrouhané brambory, převaříme. Polévku ochutíme majoránkou, případně prolisovaným česnekem.

Dobrou chuť!

brambory100gramů
cibule100gramů
houby sušené50gramů
kmín drcený1čajová lžička
kroupy ječné100gramů
majoránka-
mrkev150gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
sádlo1polévková lžíce
sůl1.5čajové lžičky
vepřový bůček800gramů
voda2.5litru
česnek-
čočka150gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit