Ovarová polévka

Hustá svačinová polévka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
recept,fotorecept,vepřový bůček,čočka,kroupy ječné,brambory,Masové polévky,Masopust,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 92 | gramů kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
houby sušené | 50 63 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1 1 | čajová lžička kcal | |
kroupy ječné | 100 ?? | gramů kcal | |
majoránka | 0 ?? | kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 1 ?? | čajová lžička kcal | |
sádlo | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřový bůček | 800 2800 | gramů kcal | |
voda | 2.5 5525 | litru kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal | |
čočka | 150 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
vepřový bůček 800 gramů • voda 2.5 litru • sůl 1.5 čajové lžičky
Vařením (1,5 hodiny) vepřové hlavy nebo laloku či bůčku v osolené vodě si připravíme vývar. Maso do polévky nepřidáváme, ale použijeme ho k dalšímu zpracování (např. bůček či lalok potřeme mletou paprikou, česnekem a studený servírujeme).

2.
mrkev 150 gramů • cibule 100 gramů • sádlo 1 polévková lžíce • čočka 150 gramů • kroupy ječné 100 gramů • houby sušené 50 gramů • kmín drcený 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Obě ingredience osmahneme na sádle, přisypeme kmín a papriku a zalijeme horkým vývarem - dvěma litry. Přidáme přebranou, propláchnutou čočku, vodou propláchnuté kroupy a propláchnuté houby. Vaříme do změknutí všech surovin, asi 40 minut.

3.
brambory 100 gramů • majoránka • česnek
Nakonec přidáme do polévky nastrouhané brambory, převaříme. Polévku ochutíme majoránkou, případně prolisovaným česnekem.

Dobrou chuť!