RECEPTY

Vepřová polévka

Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

recept,fotorecept,vepřová plec,brambory,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty

Masové polévky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory½kilogram
cibule3kusy
koření gulášové2čajové lžičky
paprika2kusy
paprika červená mletá3čajové lžičky
papriková pasta gulášová - pikantní-
pepř černý mletý½čajové lžičky
sádlo30gramů
sůl2čajové lžičky
sůl zeleninová-
vepřová plec1kilogram
voda50mililitrů
voda2litry
česnek-

 

Recept

1. 

cibule 3 kusy  paprika 2 kusy  sádlo 30 gramů  voda 50 mililitrů

Středně velkou cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Papriku vyčistíme, omyjeme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli s paprikou 15 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

2. 

vepřová plec 1 kilogram  sůl 2 čajové lžičky  koření gulášové 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  voda 2 litry

Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulovo-paprikovému základu. Když maso zbělá - zatáhne se, přidáme sůl a koření. Zamícháme a přilijeme vodu. Vaříme 45 minut, občas promícháme.

3. 

brambory ½ kilogram  sůl zeleninová  česnek  papriková pasta gulášová - pikantní

Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme je k téměř uvařenému masu a polévku dovaříme - do změknutí všech ingrediencí (cca 20 minut). Nakonec polévku dochutíme zeleninovou solí, očištěným prolisovaným česnekem a podle chuti pikantní paprikovou pastou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit