svetvemne.cz

Vepřová polévka

     

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory½kilogram
Cibule3kusy
Koření gulášové2čajové lžičky
Paprika2kusy
Paprika červená mletá3čajové lžičky
Papriková pasta gulášová - pikantní
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sádlo30gramů
Sůl2čajové lžičky
Sůl zeleninová
Vepřová plec1kilogram
Voda50mililitrů
Voda2litry
Česnek

1. 

cibule 3 ks  paprika 2 ks  sádlo 30 g  voda 50 ml

Středně velkou cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Papriku vyčistíme, omyjeme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli s paprikou 15 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

2. 

vepřová plec 1 kg  sůl 2 ČL  koření gulášové 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  voda 2 l

Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulovo-paprikovému základu. Když maso zbělá - zatáhne se, přidáme sůl a koření. Zamícháme a přilijeme vodu. Vaříme 45 minut, občas promícháme.

3. 

brambory ½ kg  sůl zeleninová  česnek  papriková pasta gulášová - pikantní

Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme je k téměř uvařenému masu a polévku dovaříme - do změknutí všech ingrediencí (cca 20 minut). Nakonec polévku dochutíme zeleninovou solí, očištěným prolisovaným česnekem a podle chuti pikantní paprikovou pastou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit