Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.
recept,fotorecept,vepřová plec,brambory,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Recepty maďarské kuchyně
Kategorie
Masové polévky › Recepty maďarské kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
brambory | ½ 460 | kilogram kcal | |
cibule | 3 ?? | kusy kcal | |
koření gulášové | 2 ?? | čajové lžičky kcal | |
paprika | 2 ?? | kusy kcal | |
paprika červená mletá | 3 48 | čajové lžičky kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sádlo | 30 269 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vepřová plec | 1 2980 | kilogram kcal | |
voda | 50 111 | mililitrů kcal | |
voda | 2 4420 | litry kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cibule 3 kusy • paprika 2 kusy • sádlo 30 gramů • voda 50 mililitrů
Středně velkou cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Papriku vyčistíme, omyjeme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli s paprikou 15 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

2.
vepřová plec 1 kilogram • sůl 2 čajové lžičky • koření gulášové 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulovo-paprikovému základu. Když maso zbělá - zatáhne se, přidáme sůl a koření. Zamícháme a přilijeme vodu. Vaříme 45 minut, občas promícháme.

3.
brambory ½ kilogram • sůl zeleninová • česnek • papriková pasta gulášová - pikantní
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme je k téměř uvařenému masu a polévku dovaříme - do změknutí všech ingrediencí (cca 20 minut). Nakonec polévku dochutíme zeleninovou solí, očištěným prolisovaným česnekem a podle chuti pikantní paprikovou pastou.

Dobrou chuť!