RECEPTY

Kachní polévka

Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.

recept,fotorecept,kachní stehna ,cibule,brambory,mrkev,petržel s natí ,žampiony,Masové polévky,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list1kus
brambory150gramů
cibule250gramů
kachní stehna 800gramů
koření nové¼čajové lžičky
mrkev250gramů
olej olivový2polévkové lžíce
paprika80gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel s natí 250gramů
sůl1čajová lžička
voda2litry
žampiony250gramů

 

Recept

1. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  kachní stehna  800 gramů

Na oleji z obou stran po 10 min. osmažíme kachní stehna dohněda. Stehna vyjmeme z oleje na talíř.

2. 

cibule 250 gramů  paprika 80 gramů

Ve výpeku ze stehen ve větším hrnci osmažíme dohněda najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku.

3. 

brambory 150 gramů  voda 2 litry  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  bobkový list 1 kus  koření nové ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Do hrnce vrátíme předsmažená stehna a nadrobno nakrájené brambory. Přelijeme vodou, okořeníme a vaříme přikryté 30 minut za mírného varu.

4. 

mrkev 250 gramů  petržel s natí  250 gramů

Do hrnce přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, petržel a nasekanou petrželku. Vaříme dalších 30 minut.

5. 

žampiony 250 gramů

Vyndáme z polévky kachní stehna a obereme z nich maso. Nakrájíme ho na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme také na čtvrtky nakrájené žampiony a vaříme posledních 30 minut.

6. 

Před dovařením dochutíme solí a případně pepřem. Servírujeme s jogurtem, nebo zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit