Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.
recept,fotorecept,kachní stehna ,cibule,brambory,mrkev,petržel s natí ,žampiony,Masové polévky,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Cibule › Sezona - Brambory › Sezona - Mrkev ›Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
brambory | 150 138 | gramů kcal | |
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
kachní stehna | 800 2720 | gramů kcal | |
koření nové | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 250 113 | gramů kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
paprika | 80 13 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petržel s natí | 250 158 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
žampiony | 250 40 | gramů kcal |
Recept
1.
olej olivový 2 polévkové lžíce • kachní stehna 800 gramů
Na oleji z obou stran po 10 min. osmažíme kachní stehna dohněda. Stehna vyjmeme z oleje na talíř.

2.
cibule 250 gramů • paprika 80 gramů
Ve výpeku ze stehen ve větším hrnci osmažíme dohněda najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku.

3.
brambory 150 gramů • voda 2 litry • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • bobkový list 1 kus • koření nové ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Do hrnce vrátíme předsmažená stehna a nadrobno nakrájené brambory. Přelijeme vodou, okořeníme a vaříme přikryté 30 minut za mírného varu.
4.
mrkev 250 gramů • petržel s natí 250 gramů
Do hrnce přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, petržel a nasekanou petrželku. Vaříme dalších 30 minut.

5.
žampiony 250 gramů
Vyndáme z polévky kachní stehna a obereme z nich maso. Nakrájíme ho na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme také na čtvrtky nakrájené žampiony a vaříme posledních 30 minut.

6.
Před dovařením dochutíme solí a případně pepřem. Servírujeme s jogurtem, nebo zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!