Rybí zeleninová polévka

Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.
recept,fotorecept,mrkev,petržel,paprika červená,bujón rybí ,rybí filé,cibule červená,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Mrkev › Sezona - Paprika › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
bujón rybí | 2 ?? | kusy kcal | |
cibule červená | 100 40 | gramů kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená | 250 73 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 1.5 24 | čajové lžičky kcal | |
paprika červená mletá pálivá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 0 ?? | kcal | |
petržel | 100 63 | gramů kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
rybí filé | 400 340 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | ½ 0 | litru kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
mrkev 200 gramů • petržel 100 gramů • paprika červená 250 gramů
Mrkev a petržel očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule červená 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

3.
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.

4.
Papriku nadrobno nakrájíme.

5.
sůl ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky
Zeleninu přidáme k cibuli, přisypeme sůl a koření. Promícháme.



8.
Bujón přilijeme do polévky a ponorným mixérem zeleninu částečně rozmixujeme.

9.
Vrátíme na oheň...


11.
petrželová nať • papriková pasta gulášová - pikantní
Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat pikantní paprikovou pastu.

Dobrou chuť!