Rybí zeleninová polévka
Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.
recept,fotorecept,mrkev,petržel,paprika červená,bujón rybí ,rybí filé,cibule červená,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Paprika Sezona - Mrkev Sezona - Cibule
Ingredience
Ingredience
bujón rybí | 2 | kusy | |
cibule červená | 100 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená | 250 | gramů | |
paprika červená mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
paprika červená mletá pálivá | ½ | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | - | ||
petržel | 100 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
rybí filé | 400 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | ½ | litru | |
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
mrkev 200 gramů • petržel 100 gramů • paprika červená 250 gramů
Mrkev a petržel očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.
2.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule červená 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
4.
Papriku nadrobno nakrájíme.
5.
sůl ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky
Zeleninu přidáme k cibuli, přisypeme sůl a koření. Promícháme.
8.
Bujón přilijeme do polévky a ponorným mixérem zeleninu částečně rozmixujeme.
9.
Vrátíme na oheň...
11.
petrželová nať • papriková pasta gulášová - pikantní
Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat pikantní paprikovou pastu.
Dobrou chuť!