svetvemne.cz

Rybí zeleninová polévka

    

Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
bujón rybí 2kusy
cibule červená100gramů
mrkev200gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
paprika červená250gramů
paprika červená mletá1.5čajové lžičky
paprika červená mletá pálivá½čajové lžičky
papriková pasta gulášová - pikantní-
petržel100gramů
petrželová nať-
rybí filé400gramů
sůl½čajové lžičky
voda½litru
voda300mililitrů

1. 

mrkev 200 gramů  petržel 100 gramů  paprika červená 250 gramů

Mrkev a petržel očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2. 

olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  cibule červená 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

3. 

Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.

4. 

Papriku nadrobno nakrájíme.

5. 

sůl ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky  paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky

Zeleninu přidáme k cibuli, přisypeme sůl a koření. Promícháme.

6. 

voda ½ litru

Přilijeme vodu a 25 minut vaříme.

7. 

bujón rybí  2 kusy  voda 300 mililitrů

Kostky bujónu zalijeme horkou vodou a necháme rozpustit.

8. 

Bujón přilijeme do polévky a ponorným mixérem zeleninu částečně rozmixujeme.

9. 

Vrátíme na oheň...

10. 

rybí filé 400 gramů

... a přidáme rozmrazené, nakrájené rybí filé. Povaříme 10 minut.

11. 

petrželová nať  papriková pasta gulášová - pikantní

Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat pikantní paprikovou pastu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit