Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem
Recept na thajskou polévku Tom Kha Gai s kokosovým mlékem a kuřecím masem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,mléko kokosové,žampiony,koriandr,Masové polévky,,Thajská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Thajská kuchyně
Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | 1 | čajová lžička | |
citronová tráva | 1 | kus | |
citronová šťáva | ½ | decilitru | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
galangal | 25 | gramů | |
koriandr | - | ||
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mléko kokosové | 250 | mililitrů | |
rybí omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
voda | ½ | litru | |
žampiony | 150 | gramů |
Recept
1.
voda ½ litru • galangal 25 gramů • citronová tráva 1 kus
Do hrnce nalijeme vodu. Přidáme nadrobno nakrájené galango a citronovou trávu nakrájenou po délce na 3-4 cm kousky.

2.
kuřecí prsa 500 gramů
Maso z kuřecích prsou nakrájíme na tenké plátky přes svalová vlákna a přidáme do hrnce, když voda začne vřít.
3.
mléko kokosové 250 mililitrů • chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička • rybí omáčka 2 polévkové lžíce • citronová šťáva ½ decilitru • cukr krystalový 1 polévková lžíce • žampiony 150 gramů
Přidáme uvedené ingredience a za občasného promíchání povaříme 10-15 minut.


Dobrou chuť!