RECEPTY

Kávový zákusek

Kávový zákusek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šlehačka.

recept,fotorecept,kakao - prášek,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),káva - zrna mletá,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Hmotnost porce

113 g

Energie porce

317 kcal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

140

563

gramů

kcal

cukr moučkový

90

350

gramů

kcal

cukr vanilkový

10

37

gramů

kcal

kakao - prášek

2

62

polévkové lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

10

8

gramů

kcal

káva - zrna mletá

1

45

polévková lžíce

kcal

káva černá instantní

1

43

polévková lžíce

kcal

mléko

500

240

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

100

356

gramů

kcal

máslo

200

1468

gramů

kcal

olej slunečnicový

2

270

polévkové lžíce

kcal

pudink karamelový - prášek

60

213

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

vaječný bílek

4

68

kusy

kcal

vaječný žloutek

4

228

kusy

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

5

18

gramů

kcal

 

Recept

1. Příprava piškotového těsta

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 140 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  voda 50 mililitrů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů  vaječný bílek 4 kusy  káva - zrna mletá 1 polévková lžíce

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, teplou vodu, kakao, kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně...

2. Pečení

Těsto vlijeme na plech (cca 30 x 25 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 170 °C.

Těsto vlijeme na plech (cca 30 x 25 cm)...

3. Příprava kávového krému

mléko 500 mililitrů  pudink karamelový - prášek  60 gramů  káva černá instantní 1 polévková lžíce

Nejdříve uvaříme pudink: do misky odlijeme trochu mléka (zbylé dáme vařit), rozmícháme v něm karamelový pudinkový prášek a instantní kávu. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme.

Nejdříve uvaříme pudink: do misky odlijeme...

4. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 90 gramů

Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr a vyšleháme hladký krém.

Vychladlý pudink postupně přimícháme k...

5. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr vanilkový 10 gramů  ztužovač šlehačky  5 gramů

Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha.

Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem...

6. Plnění a zdobení

Na vychladlý plát naneseme kávový krém a zarovnáme.

Na vychladlý plát naneseme kávový krém a...

7. 

Na krém natřeme šlehačku a pomocí vidličky uděláme ozdobné rýhy. Posypeme kakaem, kávou nebo strouhanou čokoládou. Zákusek necháme dobře vychladit, pokrájíme na kostičky a podáváme.

Na krém natřeme šlehačku a pomocí vidličky...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit