RECEPTY

Kávový zákusek

Kávový zákusek

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šlehačka.

recept,fotorecept,kakao - prášek,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),káva - zrna mletá,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový140gramů
cukr moučkový90gramů
cukr vanilkový10gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva10gramů
káva - zrna mletá1polévková lžíce
káva černá instantní1polévková lžíce
mléko500mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo200gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pudink karamelový - prášek 60gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda50mililitrů
ztužovač šlehačky 5gramů

 

Recept

1. Příprava piškotového těsta

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 140 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  voda 50 mililitrů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů  vaječný bílek 4 kusy  káva - zrna mletá 1 polévková lžíce

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, teplou vodu, kakao, kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

2. Pečení

Těsto vlijeme na plech (cca 30 x 25 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 170 °C.

3. Příprava kávového krému

mléko 500 mililitrů  pudink karamelový - prášek  60 gramů  káva černá instantní 1 polévková lžíce

Nejdříve uvaříme pudink: do misky odlijeme trochu mléka (zbylé dáme vařit), rozmícháme v něm karamelový pudinkový prášek a instantní kávu. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme.

4. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 90 gramů

Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr a vyšleháme hladký krém.

5. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr vanilkový 10 gramů  ztužovač šlehačky  5 gramů

Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha.

6. Plnění a zdobení

Na vychladlý plát naneseme kávový krém a zarovnáme.

7. 

Na krém natřeme šlehačku a pomocí vidličky uděláme ozdobné rýhy. Posypeme kakaem, kávou nebo strouhanou čokoládou. Zákusek necháme dobře vychladit, pokrájíme na kostičky a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie