RECEPTY

Tvarohové augsburské řezy

Tvarohové augsburské řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Augsburské (ausburské) řezy jsou oblíbeným zákuskem všech milovníků zákusků. Chutná tvarohová nádivka v křehkém máslovém těstě, to vše polité čokoládovou polevou = záruka kvalitního mlsání. :) Na velký plech zdvojnásobte ingredience!

recept,fotorecept,kakao - prášek,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový150gramů
kakao - prášek20gramů
kypřicí prášek do pečiva½balení
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
máslo125gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
voda1polévková lžíce
čokoláda na vaření125gramů
škrob kukuřičný20gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení  kakao - prášek 20 gramů  cukr moučkový 75 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy....

2. 

máslo 125 gramů  vaječný žloutek 1 kus  voda 1 polévková lžíce

Promícháme a přidáme změklé máslo, vaječný žloutek a vodu. Vypracujeme jemné těsto.

Promícháme a přidáme změklé máslo,...

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme...

4. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

5. 

vaječný žloutek 2 kusy  cukr moučkový 75 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

6. 

škrob kukuřičný 20 gramů  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů

Přidáme uvedené ingredience.

Přidáme uvedené ingredience....

7. 

Vyšleháme.

Vyšleháme....

8. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků....

9. 

mouka hladká

Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu rozválíme přímo v plechu (18 x 27 cm). Pokud by se nám lepilo na váleček, jemně posypeme moukou.

Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu...

10. 

Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník ve velikosti plechu. Druhou polovinu těsta na papíře rozválíme. Takto si usnadníme manipulaci s křehkým těstem a nebude se nám při práci trhat.

Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník...

11. 

Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň.

Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň....

12. 

Těsto na papíře přendáme na nádivku (papírem nahoru)...

Těsto na papíře přendáme na nádivku...

13. 

... a papír jednoduše stáhneme.

... a papír jednoduše stáhneme....

14. 

Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme 25 minut. Pak koláč zakryjeme alobalem, snížíme teplotu a při 160 °C dopékáme 10 minut. Necháme dobře vychladnout.

Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C...

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů  čokoláda na vaření 125 gramů

V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání (nezahřejeme do varu). Přidáme do ní nalámanou čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání...

16. 

Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu. Před konzumací nakrájíme na 16 menších obdélníků (zákusek je poměrně sladký a sytý, proto doporučujeme krájet ho na menší porce)...

Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu....

17. 

... a můžeme servírovat.

... a můžeme servírovat....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit