Tvarohové augsburské řezy

Augsburské (ausburské) řezy jsou oblíbeným zákuskem všech milovníků zákusků. Chutná tvarohová nádivka v křehkém máslovém těstě, to vše polité čokoládovou polevou = záruka kvalitního mlsání. :) Na velký plech zdvojnásobte ingredience!
recept,fotorecept,kakao - prášek,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 20 62 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ ?? | balení kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 425 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal | |
voda | 1 0 | polévková lžíce kcal | |
čokoláda na vaření | 125 627 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 20 73 | gramů kcal |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ balení • kakao - prášek 20 gramů • cukr moučkový 75 gramů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2.
máslo 125 gramů • vaječný žloutek 1 kus • voda 1 polévková lžíce
Promícháme a přidáme změklé máslo, vaječný žloutek a vodu. Vypracujeme jemné těsto.

3.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce.




7.
Vyšleháme.

8.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

9.
Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu rozválíme přímo v plechu (18 x 27 cm). Pokud by se nám lepilo na váleček, jemně posypeme moukou.

10.
Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník ve velikosti plechu. Druhou polovinu těsta na papíře rozválíme. Takto si usnadníme manipulaci s křehkým těstem a nebude se nám při práci trhat.

11.
Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň.

12.
Těsto na papíře přendáme na nádivku (papírem nahoru)...

13.
... a papír jednoduše stáhneme.

14.
Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme 25 minut. Pak koláč zakryjeme alobalem, snížíme teplotu a při 160 °C dopékáme 10 minut. Necháme dobře vychladnout.

15.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • čokoláda na vaření 125 gramů
V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání (nezahřejeme do varu). Přidáme do ní nalámanou čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

16.
Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu. Před konzumací nakrájíme na 16 menších obdélníků (zákusek je poměrně sladký a sytý, proto doporučujeme krájet ho na menší porce)...

17.
... a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!