RECEPTY

Tvarohové augsburské řezy

Tvarohové augsburské řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Augsburské (ausburské) řezy jsou oblíbeným zákuskem všech milovníků zákusků. Chutná tvarohová nádivka v křehkém máslovém těstě, to vše polité čokoládovou polevou = záruka kvalitního mlsání. :) Na velký plech zdvojnásobte ingredience!

recept,fotorecept,kakao - prášek,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

150

582

gramů

kcal

kakao - prášek

20

62

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

½

??

balení

kcal

mouka hladká

200

694

gramů

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

100

311

mililitrů

kcal

sůl

1

0

špetka

kcal

tvaroh jemný 40 - 45% tuku

250

425

gramů

kcal

vaječný bílek

3

51

kusy

kcal

vaječný žloutek

3

171

kusy

kcal

voda

1

0

polévková lžíce

kcal

čokoláda na vaření

125

627

gramů

kcal

škrob kukuřičný

20

73

gramů

kcal

 

Recept

1. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení  kakao - prášek 20 gramů  cukr moučkový 75 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy....

2. 

máslo 125 gramů  vaječný žloutek 1 kus  voda 1 polévková lžíce

Promícháme a přidáme změklé máslo, vaječný žloutek a vodu. Vypracujeme jemné těsto.

Promícháme a přidáme změklé máslo,...

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme...

4. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

5. 

vaječný žloutek 2 kusy  cukr moučkový 75 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

6. 

škrob kukuřičný 20 gramů  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů

Přidáme uvedené ingredience.

Přidáme uvedené ingredience....

7. 

Vyšleháme.

Vyšleháme....

8. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků....

9. 

mouka hladká

Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu rozválíme přímo v plechu (18 x 27 cm). Pokud by se nám lepilo na váleček, jemně posypeme moukou.

Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu...

10. 

Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník ve velikosti plechu. Druhou polovinu těsta na papíře rozválíme. Takto si usnadníme manipulaci s křehkým těstem a nebude se nám při práci trhat.

Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník...

11. 

Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň.

Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň....

12. 

Těsto na papíře přendáme na nádivku (papírem nahoru)...

Těsto na papíře přendáme na nádivku...

13. 

... a papír jednoduše stáhneme.

... a papír jednoduše stáhneme....

14. 

Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme 25 minut. Pak koláč zakryjeme alobalem, snížíme teplotu a při 160 °C dopékáme 10 minut. Necháme dobře vychladnout.

Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C...

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů  čokoláda na vaření 125 gramů

V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání (nezahřejeme do varu). Přidáme do ní nalámanou čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání...

16. 

Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu. Před konzumací nakrájíme na 16 menších obdélníků (zákusek je poměrně sladký a sytý, proto doporučujeme krájet ho na menší porce)...

Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu....

17. 

... a můžeme servírovat.

... a můžeme servírovat....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit