svetvemne.cz

Tvarohové augsburské řezy

     

Augsburské (ausburské) řezy jsou oblíbeným zákuskem všech milovníků zákusků. Chutná tvarohová nádivka v křehkém máslovém těstě, to vše polité čokoládovou polevou = záruka kvalitního mlsání. :) Na velký plech zdvojnásobte ingredience!

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka hladká 200 g  kypřicí prášek do pečiva ½ balení  kakao - prášek 20 g  cukr práškový 75 g

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

máslo 125 g  vaječný žloutek 1 ks  voda 1 PL

Promícháme a přidáme změklé máslo, vaječný žloutek a vodu. Vypracujeme jemné těsto.

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce.

4. 

vaječný bílek 3 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

vaječný žloutek 2 ks  cukr práškový 75 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

6. 

škrob kukuřičný 20 g  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g

Přidáme uvedené ingredience.

7. 

Vyšleháme.

8. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

9. 

mouka hladká

Těsto vyndáme z leddničky. Jednu polovinu rozválíme přímo v plechu (18 x 27 cm). Pokud by se nám lepilo na váleček, jemně posypeme moukou.

10. 

Z papíru na pečení si vystřihneme obdélník ve velikosti plechu. Druhou polovinu těsta na papíře rozválíme. Takto si usnadníme manipulaci s křehkým těstem a nebude se nám při práci trhat.

11. 

Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň.

12. 

Těsto na papíře přendáme na nádivku (papírem nahoru)...

13. 

... a papír jednoduše stáhneme.

14. 

Jemně propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme 25 minut. Pak koláč zakryjeme alobalem, snížíme teplotu a při 160 °C dopékáme 10 minut. Necháme dobře vychladnout.

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 ml  čokoláda na vaření 125 g

V hrnku zahřejeme smetanu ke šlehání (nezahřejeme do varu). Přidáme do ní nalámanou čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

16. 

Zákusek necháme 24 hodin odležet v chladu. Před konzumací nakrájíme na 16 menších obdélníků (zákusek je poměrně sladký a sytý, proto doporučujeme krájet ho na menší porce)...

17. 

... a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit