Pudinkovo-smetanové řezy
Rozbouřené pudinkové vlny v piškotu se smetanovou pěnou. :) Příprava zákusku je jednoduchá a pokud se vám zdá osm porcí málo, doporučujeme dávku zdvojnásobit a použít plech větších rozměrů.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 140 | gramů | |
cukr moučkový | 40 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | - | ||
kakao - prášek | 25 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 125 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 1 | balení |
Recept
1.
mléko 500 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • cukr krystalový 40 gramů
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Necháme volně chladnout.
2.
vejce slepičí 3 kusy • cukr krystalový 100 gramů • voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vmícháme vodu a olej.
3.
mouka hladká 125 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Přimícháme mouku s kypřícím práškem a dohladka vymícháme.
4.
máslo • mouka polohrubá • kakao - prášek 25 gramů
Polovinu těsta vylijeme na plech (18 x 27 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Do druhé poloviny zamícháme kakao.
5.
Na bílé těsto, cik-cak, vylijeme tmavé těsto.
6.
Na tmavé těsto rozlijeme, cik-cak, uvařený pudink.
7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
9.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • ztužovač šlehačky 1 balení
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.
10.
Do šlehačky vmícháme smetanu.
11.
Smetanovou směs naneseme na vychlazený korpus.
13.
Zákusek vytáhneme z plechu.
14.
Odkrojíme okraje...
15.
... a pokrájíme na řezy.
Dobrou chuť!