Pudinkovo-smetanové řezy

Rozbouřené pudinkové vlny v piškotu se smetanovou pěnou. :) Příprava zákusku je jednoduchá a pokud se vám zdá osm porcí málo, doporučujeme dávku zdvojnásobit a použít plech větších rozměrů.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 140 563 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 40 156 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 0 ?? | kcal | |
kakao - prášek | 25 77 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 125 434 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 320 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 1 ?? | balení kcal |
Recept
1.
mléko 500 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • cukr krystalový 40 gramů
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Necháme volně chladnout.

2.
vejce slepičí 3 kusy • cukr krystalový 100 gramů • voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vmícháme vodu a olej.

3.
mouka hladká 125 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Přimícháme mouku s kypřícím práškem a dohladka vymícháme.

4.
máslo • mouka polohrubá • kakao - prášek 25 gramů
Polovinu těsta vylijeme na plech (18 x 27 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Do druhé poloviny zamícháme kakao.

5.
Na bílé těsto, cik-cak, vylijeme tmavé těsto.

6.
Na tmavé těsto rozlijeme, cik-cak, uvařený pudink.

7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.


9.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • ztužovač šlehačky 1 balení
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

10.
Do šlehačky vmícháme smetanu.

11.
Smetanovou směs naneseme na vychlazený korpus.


13.
Zákusek vytáhneme z plechu.

14.
Odkrojíme okraje...

15.
... a pokrájíme na řezy.

Dobrou chuť!