RECEPTY

Pudinkovo-smetanové řezy

Pudinkovo-smetanové řezy

Rozbouřené pudinkové vlny v piškotu se smetanovou pěnou. :) Příprava zákusku je jednoduchá a pokud se vám zdá osm porcí málo, doporučujeme dávku zdvojnásobit a použít plech větších rozměrů.

recept,fotorecept,pudink vanilkový,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový140gramů
cukr moučkový40gramů
cukrářské zdobení - čokoládové-
kakao - prášek25gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko500mililitrů
mouka hladká125gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej slunečnicový50mililitrů
pudink vanilkový40gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
vejce slepičí3kusy
voda50mililitrů
ztužovač šlehačky 1balení

 

Recept

1. 

mléko 500 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr krystalový 40 gramů

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Necháme volně chladnout.

2. 

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 100 gramů  voda 50 mililitrů  olej slunečnicový 50 mililitrů

Vajíčka vyšleháme s cukrem a vmícháme vodu a olej.

3. 

mouka hladká 125 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Přimícháme mouku s kypřícím práškem a dohladka vymícháme.

4. 

máslo  mouka polohrubá  kakao - prášek 25 gramů

Polovinu těsta vylijeme na plech (18 x 27 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou. Do druhé poloviny zamícháme kakao.

5. 

Na bílé těsto, cik-cak, vylijeme tmavé těsto.

6. 

Na tmavé těsto rozlijeme, cik-cak, uvařený pudink.

7. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

8. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  cukr moučkový 40 gramů

Smetanu utřeme s cukrem.

9. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 balení

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

10. 

Do šlehačky vmícháme smetanu.

11. 

Smetanovou směs naneseme na vychlazený korpus.

12. 

cukrářské zdobení - čokoládové

Rozetřeme a ozdobíme. Necháme nejméně 2 hodiny tuhnout v chladu.

13. 

Zákusek vytáhneme z plechu.

14. 

Odkrojíme okraje...

15. 

... a pokrájíme na řezy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie