Tvarohový zákusek s broskvemi

Lehký a osvěžující zákusek s křehkým těstem, sladkým tvarohem a broskvemi.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,smetana kyselá (14-18% tuku),broskev,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
broskev | 500 260 | gramů kcal | |
citronová kůra | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 6 362 | polévkových lžic kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 400 | mililitrů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
tvaroh hrudkový | 500 585 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
škrob kukuřičný | 50 181 | gramů kcal |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 100 gramů • cukr krystalový 50 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli vymícháme těsto, které necháme ještě odležet půl hodiny v ledničce.

2.
tvaroh hrudkový 500 gramů • cukr krystalový 5 polévkových lžic • škrob kukuřičný 50 gramů • citronová kůra • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • vaječný žloutek 2 kusy
Tvaroh, žloutky, smetanu, cukr, citronovou kůru a škrob smícháme.

3.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Jemně přimícháme sníh, který si vyšleháme z vaječných bílků a cukru.

4.
Těsto vložíme do pekáče a prsty roztáhneme i po bocích.

5.
Nalijeme tvarohovou směs.


7.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 60 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova.

Dobrou chuť!