Tvarohový koláč s mangem

Chutný a jemný tvarohový cheesecake na listovém těstě. Sladkosti zapečeného sýra kontruje famózní mangovo-citronové pyré na povrchu tohoto zákusku.
recept,fotorecept,tvaroh měkký,tvaroh hrudkový,pudink vanilkový,mango,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
10
Hmotnost porce
208 g
Energie porce
385 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
mango | 250 150 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 50 178 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
tvaroh hrudkový | 500 585 | gramů kcal | |
tvaroh měkký | 500 595 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal | |
škrob bramborový | 1 4 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Do rozváleného listového těsta otiskneme obvod pečicí formy a podle rýhy vyřízneme kruh. Zbytek nařežeme na 5 centimetrů široké pásy.

2.
Kruh z listového těsta vložíme na dno formy a z pásů vytvarujeme obvod.

3.
vejce slepičí 5 ks • cukr moučkový 150 gramů • tvaroh měkký 500 gramů • tvaroh hrudkový 500 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • pudink vanilkový 50 gramů
Uvedené ingredience spolu rozmixujeme.

4.
Sýrový krém vlijeme do formy a okraje těsta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

5.
Pečeme 60 min. při teplotě 150 °C.


7.
citronová šťáva 1 polévková lžíce • škrob bramborový 1 čajová lžička
Přidáme šťávu z poloviny citronu a škrob. Rozmixujeme ponorným mixérem. Chvíli ještě mícháme a povaříme do zhoustnutí.

8.
Ovocnou polevu nalijeme na vrch upečeného vychladlého koláče a uložíme do chladničky.

Dobrou chuť!