Ovocná rýže s pudinkem

Zákusek vhodný na neděli ale i ke snídani v běžném týdnu. Zvláště osloví děti.
recept,fotorecept,mléko,mléko,rýže kulatozrnná,kompot mandarinkový,pudink vanilkový,Zákusky,Bezlepkové
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
kompot mandarinkový | 0 ?? | kcal | |
mléko | 2000 960 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 160 568 | gramů kcal | |
rýže kulatozrnná | 250 863 | gramů kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mléko 1000 mililitrů • rýže kulatozrnná 250 gramů • cukr krystalový 50 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
Rýži s vanilkovým a krystalovým cukrem uvaříme na hustou kaši v mléce.

2.
Formu na srnčí hřbet opláchneme studenou vodou a rýžovou kaši v ní rovnoměrně rozložíme.


4.
mléko 1000 mililitrů • voda 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 160 gramů
Z mléka, vody, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

5.
Horký pudink nalijeme na ovoce, uhladíme a hotový zákusek necháme zcela vychladnout.


7. Tip
Pořadí kroků 4 a 2 můžeme prohodit. Pudink dáme na spodek srnčího hřbetu a rýži jako poslední vrstvu. Takto bude mít zákusek po vyklopení lepší stabilitu.
Dobrou chuť!