svetvemne.cz

Banánový rýžový nákyp

    

Rychlý rýžový nákyp z nepředvařené rýže s minimálním obsahem tuku.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
banán250gramů
cukr krystalový125gramů
mléko800mililitrů
máslo-
rozinky100gramů
rýže kulatozrnná250gramů
vejce slepičí3kusy

1. 

rýže kulatozrnná 250 gramů

Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou, necháme okapat.

2. 

máslo

Hlubokou zapékací formu (pekáč) vymažeme tence máslem a na dno rozložíme rýži.

3. 

rozinky 100 gramů

Propláchneme rozinky a rovnoměrně jimi posypeme rýži.

4. 

banán 250 gramů  cukr krystalový 125 gramů

Do mísy nakrájíme oloupané banány, přisypeme cukr ...

5. 

mléko 800 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy

... přilijeme mléko, přidáme vajíčka a dobře rozmixujeme ponorným mixérem.

6. 

Nálevem zalijeme rýži.

7. 

Připravený nákyp zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct na 20-30 minut. Nákyp vyjmeme a promícháme. Opět zakryjeme a necháme dalších 20 minut péct. Nakonec necháme nákyp odkrytý 10 minut zapéct.

8. 

Po vychlazení nakrájíme a podáváme s kompotovaným ovocem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit