RECEPTY

Ryžový nákyp se švestkami

Ryžový nákyp se švestkami

Tohoto šťavnatého rýžového nákypu vám jedna porce nebude stačit. Vyplatí se vyzkoušet.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,švestky ,Sladká jídla,Bezlepkové

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1polévková lžíce
cukr moučkový125gramů
cukr moučkový2polévkové lžíce
cukr vanilkový1balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
máslo125gramů
máslo-
rýže kulatozrnná250gramů
skořice mletá1čajová lžička
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
švestky 600gramů

 

Recept

1. 

rýže kulatozrnná 250 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  cukr vanilkový 1 balení

Rýži propláchneme, nasypeme do mléka, přidáme vanilkový cukr a za častého míchání rozvaříme. Necháme vychladnout.

2. 

švestky  600 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Švestky vypeckujeme a posypeme skořicí a cukrem.

3. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 125 gramů

Máslo umícháme s cukrem.

4. 

vaječný žloutek 5 ks

Vmícháme žloutky.

5. 

Přimícháme vychladlou rýži a zamícháme švestky.

6. 

máslo

Nákyp vložíme do vysoké zapékací mísy, vymaštěné máslem. Pečeme asi 45-50 minut při teplotě 180 °C.

7. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme cukr.

8. 

Sníh natřeme na nákyp a necháme chvíli zapéct.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit