svetvemne.cz

Ryžový nákyp se švestkami

     

Tohoto šťavnatého rýžového nákypu vám jedna porce nebude stačit. Vyplatí se vyzkoušet.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

rýže kulatozrnná 250 g  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 l  cukr vanilkový 1 balení

Rýži propláchneme, nasypeme do mléka, přidáme vanilkový cukr a za častého míchání rozvaříme. Necháme vychladnout.

2. 

švestky  600 g  skořice mletá 1 ČL  cukr krystalový 1 PL

Švestky vypeckujeme a posypeme skořicí a cukrem.

3. 

máslo 125 g  cukr práškový 125 g

Máslo umícháme s cukrem.

4. 

vaječný žloutek 5 ks

Vmícháme žloutky.

5. 

Přimícháme vychladlou rýži a zamícháme švestky.

6. 

máslo

Nákyp vložíme do vysoké zapékací mísy, vymaštěné máslem. Pečeme asi 45-50 minut při teplotě 180 °C.

7. 

vaječný bílek 5 ks  cukr práškový 2 PL

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme cukr.

8. 

Sníh natřeme na nákyp a necháme chvíli zapéct.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit