Karamelovo-makový zákusek

Famózní zákusek s jemným a nadýchaným karamelovým krémem.
recept,fotorecept,mák,mák,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
93 g
Energie porce
293 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 250 1005 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 3 181 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 2 78 | polévkové lžíce kcal | |
džem rybízový | 4 138 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 6 5 | gramů kcal | |
mascarpone | 100 387 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 90 321 | gramů kcal | |
mák | 5 406 | polévkových lžic kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 15 54 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 389 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 2 0 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr krystalový 100 gramů • voda 2 polévkové lžíce
Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.


3.
kypřicí prášek do pečiva 6 gramů • mouka polohrubá 90 gramů
Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.


5.
Jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.

6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.


8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů
Do rozpuštěného karamelu přilijeme smetanu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.


10.
mléko 150 mililitrů • pudink vanilkový 15 gramů
Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.


12.
džem rybízový 4 polévkové lžíce
Korpus překrojíme na poloviny, jednu z nich natřeme džemem a polovinou krému.

13.
Zakryjeme druhou polovinou korpusu, na který natřeme druhou polovinu krému.

14.
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • mák 2 polévkové lžíce
V hrnci upálíme karamel. Vylijeme ho na alobal, posypeme mákem.

15.
Když karamel ztvrdne nadrtíme ho válečkem. Zákusek ozdobíme.

Dobrou chuť!