RECEPTY

Karamelovo-makový zákusek

Karamelovo-makový zákusek

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Famózní zákusek s jemným a nadýchaným karamelovým krémem.

recept,fotorecept,mák,mák,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Hmotnost porce

93 g

Energie porce

293 kcal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

250

1005

gramů

kcal

cukr krystalový

3

181

polévkové lžíce

kcal

cukr moučkový

2

78

polévkové lžíce

kcal

džem rybízový

4

138

polévkové lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

6

5

gramů

kcal

mascarpone

100

387

gramů

kcal

mléko

150

72

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

90

321

gramů

kcal

mák

5

406

polévkových lžic

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

pudink vanilkový

15

54

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

125

389

mililitrů

kcal

vaječný bílek

6

101

kcal

vaječný žloutek

6

342

kcal

voda

2

0

polévkové lžíce

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů  voda 2 polévkové lžíce

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny....

2. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

3. 

kypřicí prášek do pečiva 6 gramů  mouka polohrubá 90 gramů

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny....

4. 

mák 3 polévkové lžíce

Do těsta zapracujeme mák.

Do těsta zapracujeme mák....

5. 

Jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.

Jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na plech...

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C....

7. 

cukr krystalový 150 gramů

Cukr upálíme na karamel.

Cukr upálíme na karamel....

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů

Do rozpuštěného karamelu přilijeme smetanu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.

Do rozpuštěného karamelu přilijeme smetanu,...

9. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Máslo vyšleháme spolu s cukrem.

Máslo vyšleháme spolu s cukrem....

10. 

mléko 150 mililitrů  pudink vanilkový 15 gramů

Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.

Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme...

11. 

mascarpone 100 gramů

Do vyšlehaného másla zašleháme mascarpone, pudink a karamel.

Do vyšlehaného másla zašleháme mascarpone,...

12. 

džem rybízový 4 polévkové lžíce

Korpus překrojíme na poloviny, jednu z nich natřeme džemem a polovinou krému.

Korpus překrojíme na poloviny, jednu z nich...

13. 

Zakryjeme druhou polovinou korpusu, na který natřeme druhou polovinu krému.

Zakryjeme druhou polovinou korpusu, na který...

14. 

cukr krystalový 3 polévkové lžíce  mák 2 polévkové lžíce

V hrnci upálíme karamel. Vylijeme ho na alobal, posypeme mákem.

V hrnci upálíme karamel. Vylijeme ho na alobal,...

15. 

Když karamel ztvrdne nadrtíme ho válečkem. Zákusek ozdobíme.

Když karamel ztvrdne nadrtíme ho válečkem....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit