RECEPTY

Karamelovo-makový zákusek

Karamelovo-makový zákusek

Famózní zákusek s jemným a nadýchaným karamelovým krémem.

recept,fotorecept,mák,mák,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový250gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr moučkový2polévkové lžíce
džem rybízový4polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva6gramů
mascarpone100gramů
mléko150mililitrů
mouka polohrubá90gramů
mák5polévkových lžic
máslo125gramů
pudink vanilkový15gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)125mililitrů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda2polévkové lžíce

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů  voda 2 polévkové lžíce

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

kypřicí prášek do pečiva 6 gramů  mouka polohrubá 90 gramů

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.

4. 

mák 3 polévkové lžíce

Do těsta zapracujeme mák.

5. 

Jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7. 

cukr krystalový 150 gramů

Cukr upálíme na karamel.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů

Do rozpuštěného karamelu přilijeme smetanu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.

9. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Máslo vyšleháme spolu s cukrem.

10. 

mléko 150 mililitrů  pudink vanilkový 15 gramů

Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.

11. 

mascarpone 100 gramů

Do vyšlehaného másla zašleháme mascarpone, pudink a karamel.

12. 

džem rybízový 4 polévkové lžíce

Korpus překrojíme na poloviny, jednu z nich natřeme džemem a polovinou krému.

13. 

Zakryjeme druhou polovinou korpusu, na který natřeme druhou polovinu krému.

14. 

cukr krystalový 3 polévkové lžíce  mák 2 polévkové lžíce

V hrnci upálíme karamel. Vylijeme ho na alobal, posypeme mákem.

15. 

Když karamel ztvrdne nadrtíme ho válečkem. Zákusek ozdobíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit