RECEPTY

Tiramisu

Tiramisu

Jemný italský dezert.

recept,fotorecept,vaječný žloutek,mascarpone,piškoty dlouhé,Zákusky,Recepty italské kuchyně

Zákusky

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový100gramů
kakao - prášek-
káva - zrna mletá-
kávový likér30mililitrů
mascarpone500gramů
piškoty dlouhé300gramů
rum-
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda-

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů  mascarpone 500 gramů  rum

Žloutky utřeme s cukrem v horké vodní lázni, vychladíme a vmícháme mascarpone. Vyšlehané bílky také prošleháme v horké vodní lázni a po vychlazení vmícháme do mascarpone. Můžeme přimíchat pár kapek rumu.

3. 

piškoty dlouhé 300 gramů

Piškoty poklademe do hluboké hranaté misky.

4. 

voda  káva - zrna mletá  kávový likér 30 mililitrů

Uvaříme asi 200 ml presso kávy a smícháme ji podle chuti s kávovým nebo mandlovým likérem. Částí kávy, pomocí polévkové lžíce, polijeme piškoty nebo piškoty postupně, ale rychle v kávě namáčíme.

5. 

Na piškoty navrstvíme třetinu mascarpone krému, opět klademe piškoty, poléváme kávou a ještě jednou zopakujeme.

6. 

Vytvoříme tři vrstvy, přičemž poslední je vrstva krému.

7. 

kakao - prášek

Povrch posypeme kakaem prosátým přes sítko.

8. 

Dezert uložíme na několik hodin do chladničky. Po ztuhnutí můžeme krájet a servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit