Tiramisu
Jemný italský dezert.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,mascarpone,piškoty dlouhé,Zákusky,Recepty italské kuchyně
Zákusky
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
kakao - prášek | - | ||
káva - zrna mletá | - | ||
kávový likér | 30 | mililitrů | |
mascarpone | 500 | gramů | |
piškoty dlouhé | 300 | gramů | |
rum | - | ||
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | - |
Recept

2.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů • mascarpone 500 gramů • rum
Žloutky utřeme s cukrem v horké vodní lázni, vychladíme a vmícháme mascarpone. Vyšlehané bílky také prošleháme v horké vodní lázni a po vychlazení vmícháme do mascarpone. Můžeme přimíchat pár kapek rumu.


4.
voda • káva - zrna mletá • kávový likér 30 mililitrů
Uvaříme asi 200 ml presso kávy a smícháme ji podle chuti s kávovým nebo mandlovým likérem. Částí kávy, pomocí polévkové lžíce, polijeme piškoty nebo piškoty postupně, ale rychle v kávě namáčíme.

5.
Na piškoty navrstvíme třetinu mascarpone krému, opět klademe piškoty, poléváme kávou a ještě jednou zopakujeme.

6.
Vytvoříme tři vrstvy, přičemž poslední je vrstva krému.


8.
Dezert uložíme na několik hodin do chladničky. Po ztuhnutí můžeme krájet a servírovat.

Dobrou chuť!