Úžasný zákusek, který zmizí z plechu za pár vteřin. Potěší nejen návštěvu, kterou čekáte, kolegy v práci, ale hlavně mlsné jazýčky nás všech. Jen pozor na prsty!
Ukuchtil
Počet porcí
30
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Cukr krystalový | 200 | gramů | |
Cukr práškový | 350 | gramů | |
Cukr vanilkový | 20 | gramů | |
Kakao - prášek | 4 | polévkové lžíce | |
Kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
Mléko | 750 | mililitrů | |
Mouka polohrubá | 150 | gramů | |
Máslo | 250 | gramů | |
Povidla rybízová | 150 | gramů | |
Pudink vanilkový | 80 | gramů | |
Vaječný bílek | 10 | ks | |
Vaječný žloutek | 10 | ks | |
Voda | 5 | polévkových lžic | |
Čokoláda | 30 | gramů |
3. Příprava těsta
mouka polohrubá 150 g • kakao - prášek 4 PL • voda 5 PL • kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Do misky vlijeme utřené žloutky, pomalu přidáme mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C cca 20 minut
4. Příprava náplně
mléko 750 ml • pudink vanilkový 80 g • vaječný žloutek 5 ks
Nálplň si připravíme uvařením pudinku, do kterého během vaření přidáme žloutky. Jemně pudink během vaření mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
5. Vyšleháme máslo s cukrem
máslo 250 g • cukr vanilkový 20 g • cukr práškový 200 g
Do uvařeného a vychlazeného pudinku přidáme máslo vyšlehané s cukrem.
6.
Pudinkovou náplň pořádně promícháme, aby hmota byla jemná bez hrudek.
7. Sněhová pokrývka
cukr krystalový 200 g • vaječný bílek 5 ks
Povrch zákusku tvoří nad párou ušlehaný sníh z vaječných bílků s cukrem.
8.
povidla rybízová 150 g • čokoláda 30 g
Když máme připraveny všechny vrstvy zákusku, můžeme začít vrstvit zákusek. Korpus potřeme kyselejší marmeládou, nádivkou a na závěr pokryjeme sněhem. Na sněhovou vrstvu nastrouháme čokoládu, zchladíme a podáváme.
Dobrou chuť!