svetvemne.cz

Obliž prst

     

Úžasný zákusek, který zmizí z plechu za pár vteřin. Potěší nejen návštěvu, kterou čekáte, kolegy v práci, ale hlavně mlsné jazýčky nás všech. Jen pozor na prsty!

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový200gramů
cukr práškový350gramů
cukr vanilkový20gramů
kakao - prášek4polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko750mililitrů
mouka polohrubá150gramů
máslo250gramů
povidla rybízová150gramů
pudink vanilkový80gramů
vaječný bílek10
vaječný žloutek10
voda5polévkových lžic
čokoláda30gramů

1. 

vaječný žloutek 5  cukr práškový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. Vyšleháme sníh

vaječný bílek 5  cukr práškový 50 gramů

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr.

Vyšleháme sníh

3. Příprava těsta

mouka polohrubá 150 gramů  kakao - prášek 4 polévkové lžíce  voda 5 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Do misky vlijeme utřené žloutky, pomalu přidáme mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C cca 20 minut

Příprava těsta

4. Příprava náplně

mléko 750 mililitrů  pudink vanilkový 80 gramů  vaječný žloutek 5

Nálplň si připravíme uvařením pudinku, do kterého během vaření přidáme žloutky. Jemně pudink během vaření mícháme, aby se nevytvořily hrudky.

Příprava náplně

5. Vyšleháme máslo s cukrem

máslo 250 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  cukr práškový 200 gramů

Do uvařeného a vychlazeného pudinku přidáme máslo vyšlehané s cukrem.

Vyšleháme máslo s cukrem

6. 

Pudinkovou náplň pořádně promícháme, aby hmota byla jemná bez hrudek.

7. Sněhová pokrývka

cukr krystalový 200 gramů  vaječný bílek 5

Povrch zákusku tvoří nad párou ušlehaný sníh z vaječných bílků s cukrem.

Sněhová pokrývka

8. 

povidla rybízová 150 gramů  čokoláda 30 gramů

Když máme připraveny všechny vrstvy zákusku, můžeme začít vrstvit zákusek. Korpus potřeme kyselejší marmeládou, nádivkou a na závěr pokryjeme sněhem. Na sněhovou vrstvu nastrouháme čokoládu, zchladíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit