Obliž prst

Úžasný zákusek, který zmizí z plechu za pár vteřin. Potěší nejen návštěvu, kterou čekáte, kolegy v práci, ale hlavně mlsné jazýčky nás všech. Jen pozor na prsty!
recept,fotorecept,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Recept
1.
Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. Vyšleháme sníh
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr.

3. Příprava těsta
Do misky vlijeme utřené žloutky, pomalu přidáme mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C cca 20 minut

4. Příprava náplně
Nálplň si připravíme uvařením pudinku, do kterého během vaření přidáme žloutky. Jemně pudink během vaření mícháme, aby se nevytvořily hrudky.

5. Vyšleháme máslo s cukrem
Do uvařeného a vychlazeného pudinku přidáme máslo vyšlehané s cukrem.

6.
Pudinkovou náplň pořádně promícháme, aby hmota byla jemná bez hrudek.

7. Sněhová pokrývka
Povrch zákusku tvoří nad párou ušlehaný sníh z vaječných bílků s cukrem.

8.
Když máme připraveny všechny vrstvy zákusku, můžeme začít vrstvit zákusek. Korpus potřeme kyselejší marmeládou, nádivkou a na závěr pokryjeme sněhem. Na sněhovou vrstvu nastrouháme čokoládu, zchladíme a podáváme.

Dobrou chuť!