RECEPTY

Obliž prst

Obliž prst

Úžasný zákusek, který zmizí z plechu za pár vteřin. Potěší nejen návštěvu, kterou čekáte, kolegy v práci, ale hlavně mlsné jazýčky nás všech. Jen pozor na prsty!

recept,fotorecept,vaječný žloutek,pudink vanilkový,povidla rybízová,čokoláda,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový200gramů
cukr moučkový350gramů
cukr vanilkový20gramů
kakao - prášek4polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko750mililitrů
mouka polohrubá150gramů
máslo250gramů
povidla rybízová150gramů
pudink vanilkový80gramů
vaječný bílek10
vaječný žloutek10
voda5polévkových lžic
čokoláda30gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. Vyšleháme sníh

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 50 gramů

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr.

3. Příprava těsta

mouka polohrubá 150 gramů  kakao - prášek 4 polévkové lžíce  voda 5 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Do misky vlijeme utřené žloutky, pomalu přidáme mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C cca 20 minut

4. Příprava náplně

mléko 750 mililitrů  pudink vanilkový 80 gramů  vaječný žloutek 5 ks

Nálplň si připravíme uvařením pudinku, do kterého během vaření přidáme žloutky. Jemně pudink během vaření mícháme, aby se nevytvořily hrudky.

5. Vyšleháme máslo s cukrem

máslo 250 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  cukr moučkový 200 gramů

Do uvařeného a vychlazeného pudinku přidáme máslo vyšlehané s cukrem.

6. 

Pudinkovou náplň pořádně promícháme, aby hmota byla jemná bez hrudek.

7. Sněhová pokrývka

cukr krystalový 200 gramů  vaječný bílek 5 ks

Povrch zákusku tvoří nad párou ušlehaný sníh z vaječných bílků s cukrem.

8. 

povidla rybízová 150 gramů  čokoláda 30 gramů

Když máme připraveny všechny vrstvy zákusku, můžeme začít vrstvit zákusek. Korpus potřeme kyselejší marmeládou, nádivkou a na závěr pokryjeme sněhem. Na sněhovou vrstvu nastrouháme čokoládu, zchladíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie