Obliž prst

Úžasný zákusek, který zmizí z plechu za pár vteřin. Potěší nejen návštěvu, kterou čekáte, kolegy v práci, ale hlavně mlsné jazýčky nás všech. Jen pozor na prsty!
recept,fotorecept,vaječný žloutek,pudink vanilkový,povidla rybízová,čokoláda,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
30
Hmotnost porce
87 g
Energie porce
219 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 350 1358 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 4 123 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 750 360 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
povidla rybízová | 150 285 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 80 284 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 10 169 | kcal | |
vaječný žloutek | 10 570 | kcal | |
voda | 5 0 | polévkových lžic kcal | |
čokoláda | 30 154 | gramů kcal |
Recept


3. Příprava těsta
mouka polohrubá 150 gramů • kakao - prášek 4 polévkové lžíce • voda 5 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Do misky vlijeme utřené žloutky, pomalu přidáme mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C cca 20 minut

4. Příprava náplně
mléko 750 mililitrů • pudink vanilkový 80 gramů • vaječný žloutek 5 ks
Nálplň si připravíme uvařením pudinku, do kterého během vaření přidáme žloutky. Jemně pudink během vaření mícháme, aby se nevytvořily hrudky.

5. Vyšleháme máslo s cukrem
máslo 250 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • cukr moučkový 200 gramů
Do uvařeného a vychlazeného pudinku přidáme máslo vyšlehané s cukrem.

6.
Pudinkovou náplň pořádně promícháme, aby hmota byla jemná bez hrudek.

7. Sněhová pokrývka
cukr krystalový 200 gramů • vaječný bílek 5 ks
Povrch zákusku tvoří nad párou ušlehaný sníh z vaječných bílků s cukrem.

8.
povidla rybízová 150 gramů • čokoláda 30 gramů
Když máme připraveny všechny vrstvy zákusku, můžeme začít vrstvit zákusek. Korpus potřeme kyselejší marmeládou, nádivkou a na závěr pokryjeme sněhem. Na sněhovou vrstvu nastrouháme čokoládu, zchladíme a podáváme.

Dobrou chuť!