Veselá plněná bábovka

Jemný, pestrý, chutný zákusek.
recept,fotorecept,čokoláda,džem rybízový,Bábovky,Velikonoční recepty
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
cukrářské zdobení - pestré | 0 ?? | kcal | |
džem rybízový | 3 104 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ ?? | balení kcal | |
mléko | 50 24 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 4 214 | polévkové lžíce kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 4 0 | polévkové lžíce kcal | |
čokoláda | 75 385 | gramů kcal |
Recept
1. Bábovka
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce
Žloutky utřeme s cukrem a vodou.

2.
mouka polohrubá 4 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
K vajíčkům vmícháme mouku s kypřícím práškem.


4.
Těsto vylijeme do menší bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Bábovku upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C 15 - 20 minut.

5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramů • mléko 50 mililitrů
Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.



8. Plnění bábovky
džem rybízový 3 polévkové lžíce
Bábovku překrojíme na tři vrstvy. Na spodní vrstvu rozetřeme marmeládu a položíme na ně střední vrstvu.

9.
Na střední vrstvu naneseme polovinu krému.

10.
Položíme poslední vrstvu a celou bábovku potřeme druhou polovinou krému.


12.

Dobrou chuť!