RECEPTY

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Tradiční symbol Velikonočních svátků, který potěší nejen vaše chuťové smysly.

recept,fotorecept,máslo,máslo,mléko slazené kondenzované,Zákusky,Recepty slovenské kuchyně,Velikonoční recepty

Zákusky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový300gramů
cukr vanilkový1kus
kypřicí prášek do pečiva1kus
mléko slazené kondenzované1kus
mouka polohrubá300gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo200gramů
olej slunečnicový150mililitrů
poleva cukrářská čokoládová-
rozinky-
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 kus  mouka polohrubá 300 gramů  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 150 mililitrů  rozinky

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáme vodu a polohrubou mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, potom postupně přidáváme olej. Nakonec přidáme sníh z bílků a pomalu směs promícháme. Do těsta můžeme přidat rozinky.

2. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na beránka pořádně vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní do 3/4 těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30-40 minut. Formu necháme vychladnout a beránka vyklopíme.

3. Příprava krému

mléko slazené kondenzované 1 kus  máslo 200 gramů  poleva cukrářská čokoládová

Slazené kondenzované mléko (salko) vaříme ponořené ve vodě, v zavřené konzervě asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny a postupně do něj vmícháme vychladlé mléko z konzervy. Zdobíme cukrářským sáčkem. Na oči, čumáček a pusu použijeme trochu rozpuštěné čokolády a kolem krku uvážeme mašli.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie