svetvemne.cz

Velikonoční beránek

    

Tradiční symbol Velikonočních svátků, který potěší nejen vaše chuťové smysly.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 kus  mouka polohrubá 300 gramů  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 150 mililitrů  rozinky

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáme vodu a polohrubou mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, potom postupně přidáváme olej. Nakonec přidáme sníh z bílků a pomalu směs promícháme. Do těsta můžeme přidat rozinky.

Příprava těsta

2. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na beránka pořádně vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní do 3/4 těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30-40 minut. Formu necháme vychladnout a beránka vyklopíme.

3. Příprava krému

mléko slazené kondenzované 1 kus  máslo 200 gramů  poleva cukrářská čokoládová

Slazené kondenzované mléko (salko) vaříme ponořené ve vodě, v zavřené konzervě asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny a postupně do něj vmícháme vychladlé mléko z konzervy. Zdobíme cukrářským sáčkem. Na oči, čumáček a pusu použijeme trochu rozpuštěné čokolády a kolem krku uvážeme mašli.

Příprava krému

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit