RECEPTY

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradiční symbol Velikonočních svátků, který potěší nejen vaše chuťové smysly.

recept,fotorecept,máslo,máslo,mléko slazené kondenzované,Zákusky,Recepty slovenské kuchyně,Velikonoční recepty

Zákusky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

300

1206

gramů

kcal

cukr vanilkový

1

73

kus

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

??

kus

kcal

mléko slazené kondenzované

1

??

kus

kcal

mouka polohrubá

300

1068

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

0

??

kcal

máslo

200

1468

gramů

kcal

olej slunečnicový

150

1349

mililitrů

kcal

poleva cukrářská čokoládová

0

??

kcal

rozinky

0

??

kcal

vejce slepičí

4

352

kusy

kcal

 

Recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 kus  mouka polohrubá 300 gramů  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 150 mililitrů  rozinky

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáme vodu a polohrubou mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, potom postupně přidáváme olej. Nakonec přidáme sníh z bílků a pomalu směs promícháme. Do těsta můžeme přidat rozinky.

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky...

2. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na beránka pořádně vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní do 3/4 těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30-40 minut. Formu necháme vychladnout a beránka vyklopíme.

Formu na beránka pořádně vymažeme a vysypeme...

3. Příprava krému

mléko slazené kondenzované 1 kus  máslo 200 gramů  poleva cukrářská čokoládová

Slazené kondenzované mléko (salko) vaříme ponořené ve vodě, v zavřené konzervě asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny a postupně do něj vmícháme vychladlé mléko z konzervy. Zdobíme cukrářským sáčkem. Na oči, čumáček a pusu použijeme trochu rozpuštěné čokolády a kolem krku uvážeme mašli.

Slazené kondenzované mléko (salko) vaříme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit